Atlas, skolioza, spondiloza-Pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

yamaha46
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 09, 2016 4:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Atlas, skolioza, spondiloza-Pomoc

Post od yamaha46 »

aaaca napisao:Имаш о Истекију на мом сајту у оној теми коју сам ти споменуо - Кичма: http://*/index.html?stranica=s ... vlje/kicma. Прочитај.
A reci mi sta mislis o plivanju? -Plivanje je najbolje za ledjne misice kao sto ja znam... Dali bi mi pomoglo da kompletno pobedim ovu skoliozu i spondilozu... Danas su otvorili bas novi zatvoren bazen kod mene... Pa mislim da bi mogo da pocnem sa plivanjem ima neki klub formiran nesto neznam bas nemam jos uvek sve informacije... Dnevno po pola sata plivanja bi mogo ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Пливањем нећеш истезати кичму. Ојачаћеш мишиће на постојеће деформитете. Мислим да деформитете могу да исправе само правилне физикалне вежбе и истезање кичме.

Скоро сам слушао једног професора када је причао да пливање може да направи медвеђу услугу. Не могу све да пренесем јер је дуго објашњавао. Суштина је да код пливања особа није у реалном окружењу јер на њега гравитација делује веома мало. За ходање и опирање гравитацији мишићи и скелет мора другачије да функционише него када је у води.
yamaha46
Stalni član
Stalni  član

Post od yamaha46 »

aaaca napisao:Пливањем нећеш истезати кичму. Ојачаћеш мишиће на постојеће деформитете. Мислим да деформитете могу да исправе само правилне физикалне вежбе и истезање кичме.

Скоро сам слушао једног професора када је причао да пливање може да направи медвеђу услугу. Не могу све да пренесем јер је дуго објашњавао. Суштина је да код пливања особа није у реалном окружењу јер на њега гравитација делује веома мало. За ходање и опирање гравитацији мишићи и скелет мора другачије да функционише него када је у води.
Da, ima logike :)
yamaha46
Stalni član
Stalni  član

Post od yamaha46 »

aaaca napisao:Пливањем нећеш истезати кичму. Ојачаћеш мишиће на постојеће деформитете. Мислим да деформитете могу да исправе само правилне физикалне вежбе и истезање кичме.

Reci mi nesto vise o spondilozi, sta je spondiloza, koji su simptomi, kako se leci i tako dalje... ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Имаш доста текстова о спондилози на интернету, а ја баш нисам упућен у детаље па боље да се не упетљавам. :D
kiroprakticar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 9:06 pm

Post od kiroprakticar »

Decko tvoj problem sa skoliozom i atlasaom ako ga uoste imas se vrlo lako resava u Skolioza centru konjarnik,mani s prica i teoretisanja i kreni sa terapijama da resavas problem.pozz
Odgovori