Pozdrav svima.
Pre 7 dana mi je prilikom naglog pokreta levo koleno potpuno ispalo iz lezista. Prvi put mi se desilo i nisam imao pojma sta da radim. Bol je bila nepodnosljiva, dosla je hitna, odvezli su me na ortopediju, gde su mi vratili koleno i stavili longetu. Nisu nista snimali, rekli su mi samo da mirujem, pijem analgetike po potrebi i da se javim na kontrolu za 4 nedelje. Dijagnoza je LUXACIO PATELLE 1. SIN
Koleno je prilicno oteklo od prvog dana i otok ne spada.
Interesuje me koliko je ovo ozbiljna povreda i kako ce teci proces oporavka.
Hvala unapred!
isčašenje kolena
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: isčašenje kolena
Повреда је веома, веома озбиљна. Није толико опасна колико је проблематична чињеница да ћеш целога живота имати проблема са испадањем колена ако му се озбиљно не посветиш.
Шта си радио па ти је испало и колико имаш година?
Шта си радио па ти је испало и колико имаш година?
Imam 33 godine. A sama povreda je nastala tako sto mi se stopalo nekako zaglavilo i pao sam, tako da noga (obzirom na to da je stopalo bilo zaglavljeno) nije mogla da isprati moj pad i koleno je ispalo.
Radim posao koji iziskuje fizicku aktivnost, pa mi je frka da li cu moci i dalje da radim bez bojazni da ce uticati na samo koleno.
Radim posao koji iziskuje fizicku aktivnost, pa mi je frka da li cu moci i dalje da radim bez bojazni da ce uticati na samo koleno.
Биће пожељно да на послу носиш одговарајући стезник који ће спречити испадање колена. Не треба да га носиш 24 сата дневно јер то слаби мишиће и лигаменте, већ само када радиш напорне послове. Мораш да јачаш мишиће. Биће ти потребан добар физиотерапеут да ти објасни вежбе које треба да радиш.
Ponovo posle godinu dana mi je iskocilo koleno. Ukoliko mi otok ne bude veliki ,da li je gips obavezan?
Unapred hvala.
Unapred hvala.
Наравно да гипс није неопходан осим ако ниси нешто озбиљније зезнуо. Међутим, не можеш против свог лекара. Ако сматра да треба да носиш гипс - треба. Мораш да будеш упоран у јачању мишића и лигамената јер су они једини који ти могу држати колено на месту.