iščašena noga u kuku

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Radu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 5:24 pm

iščašena noga u kuku

Post od Radu »

Pre nedelju dana sam se spotakla i iščašila nogu u kuku. U početki sam mogla normalno da hodam, samo mi je bilo teško da ustanem, sednem, sadgnem se... Od pre nekoliko dana ne mogu više da hodam, ne mogu da koraknem nogom, mogu samo da je privučem, i ne mogu da je okrenem ka napolje. Jesam nešto pokidala?
Hvala
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nisam siguran da ste iscasili kuk. Da je kuk iscasen, tesko da biste mogli da hodate posle povrede, kao sto ste napisali. Verovatnije je da ste samo malo istegli ligamente i misice oko kuka.
Ipak, posto tegobe traju i posle nedelju dana, mislim da bi bilo dobro da se javite ortopedu.
Radu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 5:24 pm

Post od Radu »

Hvala na odgovoru, bili ste u pravu i pomogli ste mi da ne paničim!
Georgina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2005 11:20 pm

Post od Georgina »

Ja osećam da ki kuk klikće kad hodam ili pravim neke druge pokrete npr. pri vežbama, šta bi to moglo biti, sad više ne smem ni na aerobik da idem :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Niste napisali koliko godina imate, chime se bavite, da li koristite lekove, koliko kilograma imate, koliko ste visoki, da li redovno imate fizichku aktivnost tipa aerobik i koliko dugo se bavite takvim sportovima...

Ne bi bilo loshe da se obratite fizijatru radi ispitivanja, moguce da se radi samo o nestabilnom yglobu.

Kineziterapijom cete verovatno reshiti problem.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori