Zaprska jelima
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zaprska jelima
Drzim dijetu kontrolisanih kalorijskih vrednonsti.Odlicno mi ide. Izuzetno sam zadovoljna.Osecam se super a slabim.Molim nekog ko je strucan da mi objasni zasto nikako nije dobro zaprzavati jela.da li je to zbog visoke kaloriske vrednosti brasna i ulja ili zbog neceg drugog. To me zanima jer neka jela ne mogu a da ne zaprzim ali je kolicina ulja koje stavljam dve kasike ulja i jedna potpuno ravna kasika brasna na jelo od otprilike 2,5 kg. Molim za odgovor . Ne bih da se odreknem zaprske ( kao ni slatkisa) u potpunosti ali uz izuzetnu kontrolu kolicine koju uzimam.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Bitan je nacin pripreme zaprske. Ako je pravis tako sto ugrejes ulje pa u vrelo sipas brasno i malo przis, to nije dobro. Sagorevanje masnoce na taj nacin nije zdravo.
Jedno polu resenje je: kad pravis zaprsku, sipaj ulje i u mlako ili cak i hladno, stavi brasno, alevu.... promesaj i ubaci u lonac, pa ces na taj nacin da izbegnes przenje, vec ce ti se zaprska skuvati u jelu!!
Pozdrav, Majja
P.S. Nisam "strucno lice", ali ja tako radim bas zato sto je nezdrava "klasicna" zaprska, a ni ja, kao i ti, ne mogu da uzivam u klopi bez nje!!
P.P.S. Ne znam koliko je to "zdravo", ali u svakom slucaju je manje stetno od przenja ulja i brasna!!
Jedno polu resenje je: kad pravis zaprsku, sipaj ulje i u mlako ili cak i hladno, stavi brasno, alevu.... promesaj i ubaci u lonac, pa ces na taj nacin da izbegnes przenje, vec ce ti se zaprska skuvati u jelu!!
Pozdrav, Majja

P.S. Nisam "strucno lice", ali ja tako radim bas zato sto je nezdrava "klasicna" zaprska, a ni ja, kao i ti, ne mogu da uzivam u klopi bez nje!!

P.P.S. Ne znam koliko je to "zdravo", ali u svakom slucaju je manje stetno od przenja ulja i brasna!!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am
Hvala Marija. Pripremam yaprsku tako sto u hladno ulje stavim brasna pa to stavim na vatru da se brasno malo ukrcka pa dodam papriku i odmah stavljam u jelo.Danas sam cula od hemicarke da nije dobro da se paprika przi. Rece mi da je tu nezdravije prziti alevu papriku nego brasno.
Ali, opet ne mogu a da ne prokomentarsiem kako svi govore da ije zdravo da se jela zapržavaju a kad pitaš zašto, nema nikog da ti stručno objasni.
Hvala još jednom Mariji.
Ali, opet ne mogu a da ne prokomentarsiem kako svi govore da ije zdravo da se jela zapržavaju a kad pitaš zašto, nema nikog da ti stručno objasni.
Hvala još jednom Mariji.