Vrtoglavica posle jela

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Vrtoglavica posle jela

Post od Just Life »

Ok, imam problem koji se pojavio skoro.

Nakon glavnih obroka, imam cesto vrtoglavicu i temperaturu. Sve me to tera da se lose osecam, ali vec pola sata nakon jela sam opet ok.
Interesantno je da se ta vrtoglavica javlja nekad i nevezano za obroke..
Cak i kad lezim ili stojim. Dosta je cudno i brine me. Kao da izgubim snagu na momente, i ravnotezu, ali se ubrzo vrati.

Uzimam gvozdje, kompleks vitamina B, vitamin E, Magnezijum...

Imam inace problema da svarim hranu ponekad tako da sam izbacila crveno meso skoro skroz iz ishrane... a pocela sam da sumnjam da su u pitanju mlecni proizvodi koje inace volim. Redovno imam osecaj nekog slajma u grlu koji mi se vraca iz stomaka... ali nije konstantno iako je skoro svakodnevno.

Nemam veliki apetit, mrsava sam, i cesto teram sebe da jedem, iako ne osecam glad. Kad preteram opet se lose osecam i imam iste vrtoglavice.

Dr. Ivice molim vas da mi date bar neku ideju sta bi sve ovo moglo biti i da li je povezano, ili to mogu biti problemi koji nemaju veze jedni sa drugima. Sledece nedelje vadim krv, a moj porodicni doktor je rekao da odatle krecemo, pa cemo videti kuda dalje.

Takodje cesto imam problema sa disanjem, i to je vec sam sama naucila povezano sa bolovima i zategnutoscu misica u ledjima. Cesto su mi jako zategnuti misici u gornjem delu ledja i vrata. Kada radim vezbe ili jogu, i isteglim misice u gornjim ledjima, imam osecaj kao da mi se disajni kanali i pluca sire i to mi omogucava da udahnem duboko, kako treba. Brine me sto se problem vraca svaki dan... i moram cesto da se istezem.

Inace bavim se sportskim aktivnostima, 3-4 puta nedeljno, trcim i radim jogu i aerobik. Aktivna sam i izgledam zdravo. Telo mi izgleda sportski, ne fali mi nista spolja. Imam 24 godine, i zaista me brinu ovi problemi koji ne bi trebali da su tu. :-?

Molim za savet.
Hvala.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Vrtoglavica posle obroka - simprom nekoliko poremecaja, kao sto su hipoglikemije kod pocetnog dijabetesa, gastroptoza ("spusten, mlitav zeludac"), postprandijalna hipertenzija ili hipotenzija, vracanje kiseline iz zeluca u jednjak (GERD) sa nadrazajem vagusa, itd. Obzirom da imate brojne polimorfne tegobe, ne bih se iznenadio da imate i blagi somatoformni neurotskiporemecaj. Sacekajte lab nalaze. Ja bih Vam uradio i EKG i RTG gastroduoadenuma. SULPIRID (EGLONYL) je idealan da se njime otpocne terapija, jer leci vrtoglavice, nervoze i gastritise i cireve. ne sme se piti dugo i bez kontrole lekara, jer daje amenoreju, zavisnost, itd.

PS. Savetujem (ukoliko to radite) da prestanete privremeno sa vezbama disanja koja se rade u Hatha jogi (pranayama), jer imaju nezeljene efekte kada se rade nepravilno ili nekontrolisano. Neki od tih nezeljenih efekata jesu i vrtoglavice i problemi sa disanjem...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Post od Just Life »

hvala na savetu. Kako ste me izdijagnozirali, izgledam sebi kao neki 50-godisnjak. :) (imam 24)

Sledece nedelje imam zakazano da vadim krv.

Pa nisam valjda tolko bolesna a ovako mlada. :(

Javicu rezultate.
Odgovori