Vocni jogurti

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Vocni jogurti

Post od Uros90 »

Jel ovo okay ? Zdravo i tako to ? Inace ja pojedem svaki dan po 2 one manje piksilice.. tamo pise da je kao zdravo ovo ono, hvale ga.. Sta vi mislite ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ja ga obozavam al mi moj nutricionista ne da ga jedem :(
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Sto ne da ? Kaze da ne valja ? :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

jok nego nije mi na spisku mojih namirnica :(
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Pa zlo, sta reci e, jbg.. :(
A kako ti je inace misljenje o vocnim jogurtima (pored sto su ukusni :lol: ), jesi li cula nesto o njima vise, da su npr zdravi, itd ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

hm voce i fermentisano mleko, pa mora da bude zdravo :)

jedini je problem shto je globalna proizvodnja dovela do toga da se iz shvedske, amerike italije vocni jogurti uvoze u srbiju a tolikui put a da sw ne pokvare moze da ih obezbedi samo konzervans i ko zna shta josh!

jedino shto ne valja u njima je to shto ko zna shta turaju da bi ih duze odrzali i da bi bili boljeg ukusa!

ja ponekad ipak napravim sebi ali moj vocni jogurat, jabuku i jagode, maline i jogurat i u blender :)

mnjam!

moracu ujutru za doruchak tu mmmmmmmmmmmmmm
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Pa i to sto kazes, bolje da sam sebi napravis vocni jogurt, bar znas od cega je, a ne tamo pitaj Boga sta sve trpaju da bi bio ukus bolji, dobro kazes.. :wink:
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Svakako zbog secera nije dobar (ovi kupovni sadrze vestacki secer).
Citaj sastav.

Najbolje da sam napravis. Izmiksas jogurt i voce i eto vocnog jogurta.
hijena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 10:35 pm

Post od hijena »

Urose ako volis vocne jogurte, kad ih kupujes gledaj da nemaju konzervansa, previse secera i sl. Ja licno uvek kupujem onaj Ab vocni jogurt od jagode, ti jogurti su zdravi jer pored toga sto sadrze voce,imaju i onu bakteriju koja je dobra za stomak i pozitivno deluje na varenje.
Stalno ga kupujem, ne sadrzi secer kao ostali a s time ima i manje kalorija (dok neki imaju 280 kcal po flasici, ovaj ima samo 130)
P.s. I extra kombinacija je sa plazmom...mmm (toliko sam se jedno vreme navukla!) :D
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Puni aditiva, kazeina (na kojeg je 80 posto ljudi alergicno).Od vocha ni v... vec samo veshtacko.Tako je hit u Americi.Posle se zalimo na kilazu i strilitet.Ipak, je ovo 21. vek.Ne daj boze da vas uhvate sa prirodnom hranom.
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

:)

zato treba sam praviti :)

kako sam pametnaaaaaaaaaaa :lol:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Od sad sam pravim vocne jogurte, definitivno :D
Jel ima neko neki dobar recept ? :lol:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

prvo: ako nemash blender obavezno da ga kupish!
ima u home marketu kod sajma rasprodaja a videla sam i u maxiju, 1200 din su :) a kad to nabavish na konju si :)

shaku malina, jednu bananu, dodash ako volish i korn flexa i jogurt, najbolje onaj rozle, za manje masti a i manje je slan :)

pa jagodeeeeeeee mnjam a kad dodje leto onda breskve i kajsije!

vidish sad mi pade na pamet, ima kompot od breskvi hmmm do bi bilo dobro probati.....unaciti takve breskve ili kajsije iz kompota u jogurt pa u blender....mnjam

ziveo blender!
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

A shta ce vam jogurt? Zar neije bolje da kalcijum dobijate preko zitarica, badema, susama i drugo.

Suma sumarum mleko je shtetnije za veliki deo populacije.Zar se niste pitali zashto ga u Istocnoj kuhinji i gotovo nema! :wink:
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa mogu i zitarice i susam ali moze ponekad i vocni jogurt :)

u istochnjachkoj kuhinji nema mleka zato shto nisu nikada imali puno krava......
Odgovori