uticaj masti i proteina na glikemiju

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
gogi100
Novi član
Novi član
Postovi: 29
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 4:12 pm

uticaj masti i proteina na glikemiju

Post od gogi100 »

dakle imam dijabetis tip 1 na insulinu 22 godine. moj bmi je 22. medjutim, interesuje me zasto se ovo dogadja. dakle, kad izracunavam ugljene hidarate u namirnicama nailazim da odredjene namirnice koje spadaju u grupu masti u sebi nemaju ugljene hidrate, ili ih imaju vrlo malo. takodje, namernice koje spadaju u meso nemaju ugljene hidrate ili vrlo malo, imaju samo proteine. pojavljuje se problem kad pojedem ove namernice u vecoj kolicini one mi podizu secer i pored toga sto imaju vrlo malo ugljenih hidrata. moze li mi ko reci sta se tu desava, kao da se masti i proteini pretvaraju u ugljene hidrate. kako da obavim ovo izracunavanje kad je upitanju meso ili mast da ne bih pogresio u izracunavanju ugljenih hidrata? hvala
Odgovori