U restoranima bi po pravilu trebalo da se koriste ulja za vishekratnu upotrebu.Ne znam tacno njihov naziv ali na netu to sigurno mozes pronaci.
Obicno suncokretovo ulje koje se koristi za kucnu upotrebu se sme upotrebiti samo jednom!!
restorani, fast food-ovi i ostali kafici u kojima se sprema hrana u vecim kolicinama obicno narucuju tone ulja, ali posto se njima ne isplati da placaju po litri ulja 100 i vise din onda uzimaju ono najnezdravije i najjeftinije ulje koje postoji a da ne pricam koliko porcija ispeku istom kolicinom ulja koje se menja redje nego sto bi to trebalo, i odgovor na tvoje pitanje, da to ulje je kancerogeno ili ti ta hrana koja se sprema na tom ulju je kancerogena (sto je i u stotinak slucajeva potvrdjeno) ali sta ces kad je ukusno jesti iz restorana
[quote="martat"]U restoranima bi po pravilu trebalo da se koriste ulja za vishekratnu upotrebu.Ne znam tacno njihov naziv ali na netu to sigurno mozes pronaci.
Palmino ulje poreklom iz Malezije je revolucija u uljima za prženje, koje Vam omogućava racionalnu potrošnju ulja i mogućnost uzastopnog prženja različite hrane bez dimljenja i minimalnog upijanja ulja. Ako želite novinu u svojoj ishrani i da se hranite zdravo, onda je palmino ulje baš za Vas!