Ubio me metabolizam
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Ubio me metabolizam
Do prije 2-3 mjeseca isao sam u teretanu i na trcanje, imao raznovrsnu ishranu, sve u svemu vodio zdrav zivot. Medjutim sklon sam mrsavljenju i fali mi min. 10 kg! E onda sam rijesio da se bacim na 'posao'. Da li ste kad vidjeli mladog mrsavog covjeka sa odvaljenim stomakom? E tako ja sad izgledam, dobro nemam bas odvaljen ali se najezim kad prodjem pored ogledala. Sta sam uradio? Ishranu sam povecao 10x! Uzeo sam detaljnu tablicu sa kalorijama proteinima ugljenim hidratima... i izdvojio namirnice iz svih kategorija (mesa zitarica voca povrca...) koje imaju najvece vrijednosti i njih izmedju ostalog najvise unosio. Kad bi vecina vas vidjela sta ja pojedem za jedan dan trebala bi vam voda i kocka secera da dodjete sebi. U pocetku mi je bilo tesko jesti toliko i vecinom 'tesku hranu', izlazilo mi je na nos, sad sam navikao i iako nisam skoro nikad gladan ja trpam. Ne racunam ali sigurno prelazim 10.000 kalorija dnevno, vjerujte, hranim se najkaloricnijom mogucom hranom. Npr. slaninu sam prije jeo u kolicini od 2-3 zalogaja godisnje, sad je skoro jedem svakodnevno, mlijeka pio po solju dnevno sad 1-2 litre, para na hranu sedmicno potrosim vise nego moja porodica prije za citav mjesec, ponajvise na grickalice, tjesteninu... pri kupovini biram najkaloricnije, recimo onaj cips milenijum kojeg pojedem za 2 minuta ima 800 kal.
Prekinuo sam bio sa trcanjem i teretanom da ne bih vise trosio i ono malo kalorija sto se zadrzi u meni, vise spavam nista ne radim. I sta sam svim tim dobio? 5 kg u stomaku i jos goru sliku pred ogledalom! O nekim preparatima koje koriste bilderi ne razmisljam, ja da uzmem recimo kreatin a ne konzumiram ni kafu ni alkohol ni cigare ni... shvatate sta hocu da kazem. Sto se tice krvne slike nisam vadio krv specijalno za ovo ali sam je vadio par puta u zivotu iz razlicitih razloga i uvijek su analize bile ok, poslednji put sam i pitao doktora ima li sta sto bi moglo lose uticati na moj metabolizam ali nista. I sta sad? Radim trbusnjake ko kreten (desetak vjezbi za gornje i donje trbusnjake) i gornji trbusnjaci se vec poprilicno isticu ali donji... nema ih. Poceo sam ko cure da uvlacim stomak jer kad obucem majicu, ja onako mrsav a stomak se vidi iz aviona, totalno ruzna slika! Da opet pocnem sa trcanjem ili nekim drugim fizickim aktivnostima... da skinem stomak i jos koju kilu od moje jadne kilaze? Kako to da dobijam masu samo u stomaku? Znam da je stomak prvi na udaru talozenja masti ali zar nemoze koji gram dalje. Uh pretjerao sam sa kucanjem ali sta cu, mogao bih pisati 3 dana koliko sam s.eban!

Cekaj, o cemu si razmisljao kada si prestao da treniras a poceo da jedes ko Homer Simpson? Ocekivao mozda masu u bicepsima bez treninga? Napravio si niz gresaka. Prvo, sa teretanom ni pod razno nisi smeo da stajes, jer ako si hteo masu eto ti dobrog zaleta za apetit koji si vidim silovao.Kardio- manje -vise je OK sto si prestao mada ga ja ne bih u potpunosti iskljucivao.. Dalje, jeo si dosta djubreta- cips?, slanina?! Ne mere to tako sinak 
Ukratko, ponovo u teretanu gde gledaj dusu da ostavis tako sto ces raditi velike tezine, to ce ti omoguciti jaci apetit a ti ces jos malo da isforsiras
Ishrana, 5 obroka dnevno a gledaj vremenom da budu sto obilniji.
Otpad u kantu.Nema vise krsa koji hrani zeludac a ne organizam.
Nego recimo:
Proteini - meso(piletina curetina), jaja(belance), sirevi, proteinski praskovi, riba itd.
Ugljenihidrati- musli, integralni hleb, integralna testa, povrce, glukoza.
Masti cini laneno ulje, maslinovo ulje, orasasti plodovi..
Dalje, ono sto ne smes sebi da dozvolis je katabolizam (razgradnja misicnih vlakana) zato obavezno neki whey, dextrozu i kreatin koji ces da pijes ODMAH posle teretane jer je misicima potreban brz oporavak.
Po opisu cenim da si ektomorf (tesko se gojis ali tesko i gradis misice) sto malo otezava stvar ali ne daj se obeshrabriti vec samo udri po tegovima i kvalitetnoj klopi i uspeh nece izostati. Izvini ako je malo konfuzno ali na brzinu je..
Ajd pa javi za par meseci kako ide..

Ukratko, ponovo u teretanu gde gledaj dusu da ostavis tako sto ces raditi velike tezine, to ce ti omoguciti jaci apetit a ti ces jos malo da isforsiras
Ishrana, 5 obroka dnevno a gledaj vremenom da budu sto obilniji.
Otpad u kantu.Nema vise krsa koji hrani zeludac a ne organizam.
Nego recimo:
Proteini - meso(piletina curetina), jaja(belance), sirevi, proteinski praskovi, riba itd.
Ugljenihidrati- musli, integralni hleb, integralna testa, povrce, glukoza.
Masti cini laneno ulje, maslinovo ulje, orasasti plodovi..
Dalje, ono sto ne smes sebi da dozvolis je katabolizam (razgradnja misicnih vlakana) zato obavezno neki whey, dextrozu i kreatin koji ces da pijes ODMAH posle teretane jer je misicima potreban brz oporavak.
Po opisu cenim da si ektomorf (tesko se gojis ali tesko i gradis misice) sto malo otezava stvar ali ne daj se obeshrabriti vec samo udri po tegovima i kvalitetnoj klopi i uspeh nece izostati. Izvini ako je malo konfuzno ali na brzinu je..
Ajd pa javi za par meseci kako ide..
Zdrava ishrana + teretana + preparati.
Kao sto sam rekao ovako sam i radio sem konzumiranja preprata, sto bi znacilo bez njih nema nista? To bi i bilo jedno od mojih glavnih pitanja, da li su osobama kao sto sam ja neophodni preparati?
Sa teretanom sam prestao jer po obicaju psihicki puknem posle 3 mjeseca crkavanja. Onda mi treba par mjeseci da se saberem pa ispocetka. Puknem jer posle 2 mjeseca pocnem da obracam paznju na napredak tj. da nema napretka. Naravno da ne ocekujem nista posebno za tako kratko vrijeme ali bar neku nijansu, 1 milimetar, 1 gram, ali nista. Pocnem da zabusavam, gledam u druge kako rade i tu je kraj price. Inace apetit mi je jos slabiji kad se izduvam u teretani, bar tako osjecam, prosto nemam snage ni da jedem. Btw "ne trebaju" mi razvijeni bicepsi, nije sve u misicima.
Od cega cu se ugojiti ako ne od brze hrane? Unosim ja i sve sto je potrebno organizmu, izmedju ostalog i sve to sto si nabrojao. Najvise me zanima kako to da brza hrana koja goji sve ljude na ovoj planeti utice SAMO na moj stomak. Kao da mi krvotok cirkulise samo oko njega.
Ako pitam nekog doktora za preparate isamaraceme, rece hrani se zdravo i dovidjenja. Ostali ce mi reci dizi tegove godinu dana, samo ne znam ko bi na mom mjestu to mogao fizicki i psihicki da izdrzi.
Pomirenje sa sudbinom?
Preparati?
Elektro sokovi...?
...
I da.. sta su to energetske plocice i gdje se mogu kupiti?
Btw tnx dzeremaja na odgovoru.
Kao sto sam rekao ovako sam i radio sem konzumiranja preprata, sto bi znacilo bez njih nema nista? To bi i bilo jedno od mojih glavnih pitanja, da li su osobama kao sto sam ja neophodni preparati?
Sa teretanom sam prestao jer po obicaju psihicki puknem posle 3 mjeseca crkavanja. Onda mi treba par mjeseci da se saberem pa ispocetka. Puknem jer posle 2 mjeseca pocnem da obracam paznju na napredak tj. da nema napretka. Naravno da ne ocekujem nista posebno za tako kratko vrijeme ali bar neku nijansu, 1 milimetar, 1 gram, ali nista. Pocnem da zabusavam, gledam u druge kako rade i tu je kraj price. Inace apetit mi je jos slabiji kad se izduvam u teretani, bar tako osjecam, prosto nemam snage ni da jedem. Btw "ne trebaju" mi razvijeni bicepsi, nije sve u misicima.

Od cega cu se ugojiti ako ne od brze hrane? Unosim ja i sve sto je potrebno organizmu, izmedju ostalog i sve to sto si nabrojao. Najvise me zanima kako to da brza hrana koja goji sve ljude na ovoj planeti utice SAMO na moj stomak. Kao da mi krvotok cirkulise samo oko njega.
Ako pitam nekog doktora za preparate isamaraceme, rece hrani se zdravo i dovidjenja. Ostali ce mi reci dizi tegove godinu dana, samo ne znam ko bi na mom mjestu to mogao fizicki i psihicki da izdrzi.
Pomirenje sa sudbinom?
Preparati?
Elektro sokovi...?
...
I da.. sta su to energetske plocice i gdje se mogu kupiti?
Btw tnx dzeremaja na odgovoru.
Samo da kazem da, sto se teretane tice i iole vidljivih rezultata, ne treba da ih ocekujes minimum godinu do dve. Necu da te ubijam u pojam, ali, nazalost, nista ne biva preko noci.
Da si ti nekada imao misice i masu, pa prestao da treniras, islo bi sve mnogo brze, no, kada fakticki prvi put pokusavas da oblikujes telo, to, bogami, nije lako niti moze brzo.
Uopste, nista vezano za ishranu i oblikovanje tela ne daje rezultate na kratke staze, zato, sledi Dzeremajina uputstva i zacrtaj sebi dugorocan plan, najmanje na godisnjem nivou.

Uopste, nista vezano za ishranu i oblikovanje tela ne daje rezultate na kratke staze, zato, sledi Dzeremajina uputstva i zacrtaj sebi dugorocan plan, najmanje na godisnjem nivou.