so
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
so
Zbog cega tacno nije dobro jesti slano? Obicno kazu da so podize pritisak ali ja imam pritisak na granici normale, 100/60 a hoce i da padne tako da mi jos dobro dodje da ga nesto podigne. 

Moja prijateljica, kardiolog u jednom domu zdravlja, kao i privatni konsulant u jednoj privatnoj klinici, ima urodjeno nizak pritiisak.
Iz odredjenog razloga (da en sirim temu), ona zeli da ima visi TA te njen dorucak je obicno ovakav:
- slano pecivo (ili normalno posoljena kajgana) i 2 pune solje zelenog caja (Nekada su to 2 solje nekog obicnog domaceg caja - kafu nikada ne koristiti za podizenej pritiska).
Znaci, ujutru na njenom stolu je uvek slanik (ja savetujem da unutra bude morska so) i cajnik!
Iz odredjenog razloga (da en sirim temu), ona zeli da ima visi TA te njen dorucak je obicno ovakav:
- slano pecivo (ili normalno posoljena kajgana) i 2 pune solje zelenog caja (Nekada su to 2 solje nekog obicnog domaceg caja - kafu nikada ne koristiti za podizenej pritiska).
Znaci, ujutru na njenom stolu je uvek slanik (ja savetujem da unutra bude morska so) i cajnik!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am
Koristim kalijumovu so. Rekao mi je lekar da je zdravija od obicne. Ne znam da li je to istina, ali moze se kupiti skoro svuda. Najcesce je kupujem u prodavnicama zdrave hrane. Mislim da se slano ne preporucuje jer zadrzava vodu u organizmu, a utice koliko ja znam (nisam lekar) i na rad stitne zlezde. Naravno i bez soli ne ide, ali opet, koliko ja znam, kolicina koju pojedemo u hlebu je vec dovoljna za dnevne potrebe.