so

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

so

Post od Cat »

Zbog cega tacno nije dobro jesti slano? Obicno kazu da so podize pritisak ali ja imam pritisak na granici normale, 100/60 a hoce i da padne tako da mi jos dobro dodje da ga nesto podigne. :)
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ti bi treblo da jedes slano. Narocito za dorucak koji lepo zalijes sa dosta tecnosti (caja ili sl).
Umesto kafe, bolje je da pijes zeleni ili crni caj (mislim ako zelis da ti se protisak malo podigne).
poz
maza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 11:08 pm

Post od maza »

Za podizanje pritiska, stari domaci i provereni recept, beli luk! Pojedi uz dorucak. On je zdrav iz jos dosta razloga.
maza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 11:08 pm

Post od maza »

Pardon beli je za spustanje, omanula sam :o :o :o
dzeremaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 27, 2005 9:56 am

Post od dzeremaja »

Ne znam kome se jos preporucuje slana ishrana. To me podseca kao kad neko kaze da pusi kako bi manje jeo, tj. da ubije apetit :-?
Dakle samo umereno sa solju jer na duze staze taj otrov nanosi poprilicno stete..
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Moja prijateljica, kardiolog u jednom domu zdravlja, kao i privatni konsulant u jednoj privatnoj klinici, ima urodjeno nizak pritiisak.
Iz odredjenog razloga (da en sirim temu), ona zeli da ima visi TA te njen dorucak je obicno ovakav:
- slano pecivo (ili normalno posoljena kajgana) i 2 pune solje zelenog caja (Nekada su to 2 solje nekog obicnog domaceg caja - kafu nikada ne koristiti za podizenej pritiska).
Znaci, ujutru na njenom stolu je uvek slanik (ja savetujem da unutra bude morska so) i cajnik!
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Pijem samo nes kafu i to ponekad, u kaficu.

Ne mislim da preterano solim hranu ali imam periode kad mi organizam bukvalno trazi nesto bas slano i ne da se prevariti nicim. Ne znam zasto ali ponekad mi jako prija sama "Vegeta". Kao da mi je potrebno da napravim ravnotezu...a mozda je i samo navika.
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am

Post od Milicapilica »

Koristim kalijumovu so. Rekao mi je lekar da je zdravija od obicne. Ne znam da li je to istina, ali moze se kupiti skoro svuda. Najcesce je kupujem u prodavnicama zdrave hrane. Mislim da se slano ne preporucuje jer zadrzava vodu u organizmu, a utice koliko ja znam (nisam lekar) i na rad stitne zlezde. Naravno i bez soli ne ide, ali opet, koliko ja znam, kolicina koju pojedemo u hlebu je vec dovoljna za dnevne potrebe.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Crni i beli luk sluze za regulisanje pritiska (ako je visok-da ga spusti, i obrnuto-i ja sam se iznenadila kada sam to procitala).

A kod kafe je zeznuto to sto kad je popijete, ona ubrzo digne pritisak, ali nakon pola sata ga obara.

Poz
Odgovori