Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
- Mica Veštičica
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 11:29 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nije mi frka za mleko, to i onako slabo konzumiram , više patim za nekim vocem, npr jagodama...
Ovo za kafu je ok info, mada mislim da i bez nje mogu...
Moram da probam da napravim sebi neki meni unapred , jer jedino tako cu moci da prezivim...
Jedino mi je nejasno, dal caj od kukuruzne svile da gledam kao kukuruz, jer sam bas zadovoljna njimi rado ga pijem ?
Zao bi mi bilo da sad i od njega odustanem...
E da ...šta umesto šećera kad ne mogu med?
Šta je to dekstroza i fruktoza?
Ovo za kafu je ok info, mada mislim da i bez nje mogu...
Moram da probam da napravim sebi neki meni unapred , jer jedino tako cu moci da prezivim...
Jedino mi je nejasno, dal caj od kukuruzne svile da gledam kao kukuruz, jer sam bas zadovoljna njimi rado ga pijem ?
Zao bi mi bilo da sad i od njega odustanem...
E da ...šta umesto šećera kad ne mogu med?
Šta je to dekstroza i fruktoza?
- Mica Veštičica
- Novi član
A jel ima više vrsta tog hleba ,mislim od raznih zitarica pošto ne smem pšenicu, kukuruz, raž...bockey napisao:
Mico, probaj onaj beskvasni hleb iz prodavnica zdrave hrane. Jeste malo skuplji (100din/350 gr) ali ti vise od dva ta parcenceta sa salatom i casom nekog napitka (sta vec smes da pijes) zaista napune zeludac. I sto je jos bolje nekako dugo odrzavaju sitost!
Ok sad cu malo da vas davim dok se ne usemim a onda cu da se pravim vazna kao iskusna intolerantna , kad dodje neko novi !

bockey nisi razumela,ja se pridrzavam,ali nikako ne mogu da izdrzim vise od 5 dana,da ne smazem nesto slatko,a onda kad smazem,treba mi 2-3 dana da ponovo pocnem da jedem samo tolerantnu hranu[bez cokolade]i ja vec jesam na nekoj mojoj dijeti 2 nedelje[sutra se opet merim]ali mi je ta dijeta dosadila,pa bih malo da promenim...
Znam da sam najgora od sve dece,al,tako je to kad ravno pola zivota stalno drzis neke dijete,navuce se covek

umesto secera je najbolja fruktoza[vocni secer],a najjeftinija dextroza{[na meru] grozdjani secer},smes i maltex[jecmeni slad-zamena za med]koji je meni odvratan i pirincani slad.
Fruktoza je dosta sladja od svega navedenog,cak i secera[60gr.fruktoze=100gr.secera po slasti]i ima najmanji glikemijski index
caj od kukuruzne svile ne smes
obavezno citaj deklaracije....
P.S.iskoristi priliku da se ovoga strogo pridrzavas dok jos nema dinje na pijaci
Znam da sam najgora od sve dece,al,tako je to kad ravno pola zivota stalno drzis neke dijete,navuce se covek

umesto secera je najbolja fruktoza[vocni secer],a najjeftinija dextroza{[na meru] grozdjani secer},smes i maltex[jecmeni slad-zamena za med]koji je meni odvratan i pirincani slad.
Fruktoza je dosta sladja od svega navedenog,cak i secera[60gr.fruktoze=100gr.secera po slasti]i ima najmanji glikemijski index
caj od kukuruzne svile ne smes
obavezno citaj deklaracije....
P.S.iskoristi priliku da se ovoga strogo pridrzavas dok jos nema dinje na pijaci

- Mica Veštičica
- Novi član
vecina njih sadrze laktozu,pa nemoj,ili pazljivo procitaj sastav,a osim toga nisu pogodni za termicku obradu,pa ako nesto sa njima skuvas,potpuno izgube slast,kao da nisi ni zasladila
posle 3 meseca,ponovo uradis test i onda se obicno lista zabranjenih namirnica drasticno smanji,a to sto ostane zabranjeno,mislim da treba da se izbegava do kraja zivota
posle 3 meseca,ponovo uradis test i onda se obicno lista zabranjenih namirnica drasticno smanji,a to sto ostane zabranjeno,mislim da treba da se izbegava do kraja zivota
Zdravo drage moje intolerantne drugarice!Evo i mene posle nekog vremena.Vidim da se odlicno snalazite
Ja sam prethodnih dana po malo krsila i gresila u ishrani i mogu vam reci da mi je odmah bilo lose u smislu postajem naduvena,losija probava.Sve i da hocu da prekinem sa ovom ishranom,a poprilicno mi je dosadila,tesko bi mi islo.Nisam krsila u smislu slatkisa nego sam pila jogurt koji ne smem i odmah katastrofa.Ali uvela sam pirinac koji takodje ne smem i on mi nije smetao.Na krompir je nazalost bila burna reakcija,smrc.Sve sto volim, meni u stvari ne prija.Tako da se zakljucak namece sam po sebi.Htela,ne htela pridrzavam se i dalje.Jos malo pa puna 3 meseca.Znaci zrela sam za orden
Kako vi napredujete,jel spala neka kilica?

Kako vi napredujete,jel spala neka kilica?
- Mica Veštičica
- Novi član
- Mica Veštičica
- Novi član
evo i mene u nekoj sam guzvi bila, Mico probaj da skuvas krompir u ljusci, ogulis i ispasiras viljuskom, stavis malo maslinovog ulja i celer ili persun list i so. videces super je. a kada ne ides na roditeljski napravi krompir salatu sada ima mladog luka.
ja se zarekla da necu da jedem posle 8 uvece, veceras zaglavila sa kucetom napolju i nisam stigla da jedem, dosla posle 8, neka baba me udavila, crkoh od gladi ali nemaaaaaaaaaaaaaa klope do ujutru. Odoh da spavam lakse mi je. cokic za sve
ja se zarekla da necu da jedem posle 8 uvece, veceras zaglavila sa kucetom napolju i nisam stigla da jedem, dosla posle 8, neka baba me udavila, crkoh od gladi ali nemaaaaaaaaaaaaaa klope do ujutru. Odoh da spavam lakse mi je. cokic za sve

Bravo za devojke!!!Martat,drago mi je da si dobro,vidim i grazza je tu,yupi!!!
Snalazimo se mi i bez vas dve,ali nije to to,nedostajale ste.......
Ja imam 61,5 kg,nije lose za pocetak,evo izmisljam nove nacine za lakse pridrzavanje tolerancije,i za lakse skidanje kg.jednim potezom dve muve
joooj najgora sam,kad bi mi martat pozajmila malo ove njene cvrste volje........al evo prolece doslo i mada me grip uhvatio,raspolozenje mi se popravilo,pa ce i volja,valjda ojacati.
Ljuuubim vas drage moje dame!Cao
Snalazimo se mi i bez vas dve,ali nije to to,nedostajale ste.......
Ja imam 61,5 kg,nije lose za pocetak,evo izmisljam nove nacine za lakse pridrzavanje tolerancije,i za lakse skidanje kg.jednim potezom dve muve

Ljuuubim vas drage moje dame!Cao