sta, gde i kako kod nutricioniste!

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
boeing
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 2:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

sta, gde i kako kod nutricioniste!

Post od boeing »

Uzasna ova rec 'nutricionista' posto ako sam malo uzbudjen zamuckujem....pa jel znate kada cu onda da izgovorim tu rec?! :D
Elem, nadam se da mi moze neko pomoci ovde. Voljan sam da eventualno odem kod gore navedenog specijaliste pa me zanim da li ici kod nekog drzavnog ili se mora kod privatnog za nekih cirka 200 evrica? I sta ti tamo rade? Kako izgled pregled? Sta cu kada na kraju i moram kod njega, imam 110kg na 186cm visine..mora nesto da se uradi..a sobni trenazer stize ovih dana..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Razpitaj se da li ima nutricionist au tvom domu zdravlja, sto da placash tolike pare ako mozesh sve da uradish drzavno.

Razike bitnije nema, uradice ti testove, krv, holesterol, shecer, trigliceridi, izmerice ti se ukupna masa, visina, masa mishica, kolichina vode, masnog tkiva i an osnovu toga ce se izrachunati i bazni metabolizam, tj koliko tvoj organizam troshi energije/kalorija u toku dana, bez ikakve fizichke aktivnosti i onda cesh dobiti preporuchenu dijetu, kolichinu namirnica koju smesh u toku dana da unesesh.

Na primer ako ti je bazni metabolizam oko 2000 kalirija onda cehs toliko smeti d unesesh bez bojazni da cesh se gojiti, a josh ako potorshish dodatno u toku dana neku kaloriju, tim bolje :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
boeing
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 2:40 am

Post od boeing »

hahaha tamaraft, svuda te ima..
Provericu kod mene u DZ da li ga ima mada sumnjam..
Odgovori