Spirulina i Zelena magma

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
kx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 29, 2005 3:43 pm

Spirulina i Zelena magma

Post od kx »

Pozdrav svima, ja sam nov ovde :)

Imam nekoliko pitanja.. Prvo u vezi Spiruline. Kupio sam Spirulinu u prahu u jednoj beogradskoj zdravoj hrani, proizvođača "Vitalia" iz Makedonije. Sad mene zanima ko ima iskustva sa Spirulinom da mi kaže da li je koristio Spirulinu od ovog proizvođača ili nekog drugog? Da li ovo što sam kupio valja? Piše da je poreklo Kina.

e da, pre ovoga sam koristio Zelenu magmu (Green Foods) isto u prahu i pokazalo se kao veoma dobra stvar... Međutim čitajući neka iskustva i po preporuci, kažu da je Spirulina bolji suplement od magme. Da li je to tačno i šta mi od ova dva preporučujete?

Imam 23 godine, i odlučio sam se za ovakve suplemente da bi jednostavno zadovoljio sve svoje dnevne potrebe.

Bio bih veoma zahvalan svima na nekim komentarima u vezi ovoga.

Poz
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

ja eto

Post od zvezdana »

koristim kapsule sa algom spirulina ali ista kapsula sadrži i vit. E i selen.

druga koju sam do sada probala s' istom algom i od iste firme je spirulina sa gvožđem.

znači sve tablete ovog proizvođača sadrže i spirulinu u sebi.

meni prijaju, čini mi se da se organizam bolje čisti kada ih pijem i da mi se voda iz organizma bolje izlučuje. doduše u početku sam imala par bubuljica po licu, ali srećom me je doktorka koja mi ih je preporučila zbog nedostatka gvožđa u krvi, upozorila da je moguće da ću na početku dobiti koju bubuljicu jer se izbacuju toksini iz organizma. e sad... da li je to do vitamina E ili do spiruline... ne znam...

znam da su alge bazične. ako proveriš ph vrednost u urinu za vreme uzimanja spiruline, a pre toga ti je organizam bio "kiseliji" videćeš da se ta ph vrednost normalizovala.

ovo je ipak samo moje iskustvo. volela bih kada bi neki stručnjak rekao nešto na ovu temu....

p.s. ubaci u google reč spirulina i nadam se da ćeš naći dosta informacija :)
kx
Novi član
Novi član

Post od kx »

A koji je proizvođač u pitanju i gde si kupila tu Spirulinu? Da li negde u Srbiji ili gde?

inače ja koristim ovu Spirulinu u prahu... pomešam sa sokom od jabuke jednu kašičicu.

Da, čitao sam dosta o Spirulini na netu, ali me više zanimaju iskustva drugih, jer online informacije mogu biti dosta "nabudžene" u marketinškom smislu.
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

...

Post od zvezdana »

poslala sam pp :)
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

dalje o spirulini...

Post od zvezdana »

smem da pitam da li piješ samo prah pomešan sa sokovima ili isti sadrži još nešto?

ja sam u principu tražila dobre kapsule s' vitaminom E, vitaminima B kompleksa i gvožđem pa mi je lekarka preporučila ove koje sadrže i spirulinu.

a kako magmu koristiš i za šta je ona dobra?

ako te zanimaju sve kapsule sa spirulinom koje ova firma ima (web strana im je jako skromna) skeniraću brošure i poslati ti ih ako ti to nešto znači. poslali su mi ih uz narudžbinu.
kx
Novi član
Novi član

Post od kx »

Sama spirulina u sebi sadrži dosta vitamina (sem vit. C), minerala, amino kiselina i ostalo...

Zelena magma... koristim je u prahu..... pomešam sa hladnim sokom od jabuke jednu kašičicu magme i to je to .... Zelena magma je sok lišća mladog ječma, zelene je boje.... isto je dobra ko i spirulina... ovde pogledaj o njoj malo više:

http://www.greenfoods.com/products/green_magma.html

Inače i spirulina i magma u prahu imaju gadan ukus, ali ako se pomešaju sa sokom od jabuke, onda nije strašno.... tj ukus je isti kao i sam sok od jabuke, možda za nijansu različit, ali ništa strašno.
Laida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 7:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Laida »

Zdravo :)
Ja sam iz neproverenih izvora cula da dugotrajna upotreba spiruline moze da izazove pankreatitis, ja sam je pila nekih mesec dana i nisam imala nikakvih nus - pojava ( naprotiv), ali ipak bih volela da cujem misljenje nekog ko je bolje informisan, narocito bi me usrecilo ako bi mi odgovorio neko od doktora.
Odgovori