smanjenje misicne mase?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Tom-Tom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 11:15 pm

smanjenje misicne mase?

Post od Tom-Tom »

Imam 37 god.Visok sam 188 cm. a tezak 123 kg.Nemam holesterol,nemam poviseni pritisak,krvna slika mi je u redu.15 godina se sporadicno bavim bodi bildingom.Zadnjih godinu dana rekreativno,anaerobne vezbe,bicikl itd..I pored toga evidentno je gomilanje masnih naslaga po celom telu.Interesuje me da li mi neko moze reci sta je bolje: nastaviti sa anaerobnim vezbama(koje nisu preporucljive zbog kilaze i srca) ili pribeci dijeti zarad smanjenja kilograma???? (U zadnje vreme me izludjuju komentari tipa "Jao kako si se ugojio itd..) :roll:
IT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:34 am

Post od IT »

Zbog cega bi uopste zeleo da smanjis misicnu masu kada ona nije uzrok tvojih problema? Masnih naslaga ces se jedino resiti dijetom i AEROBNIM treningom na stacionarnom biciklu, elipticnom trenazeru, traci za hodanje i slicno. Ako imas vremena to moze biti i lagani dzoging ili voznja bicikla u prirodi. Na takav nacin ces donekle ubrzati metabolizam i poceti da sagorevas masne naslage. Ishrana bi trebalo da ti se zasniva na proteinima iz belog mesa i ribe (kuvano ili peceno, przeno nikako!), slozenim ugljenim hidratima (mrki pirinac, ovas, jecam, krompir (ne przen u ulju!) kao i sve vrste semenki, musli je odlican izvor ovakve vrste ugljenih hidrata) i svezem povrcu i vocu. Ukoliko nemas povisen krvni pritisak ne vidim zasto bi bavljenje anaerobnim aktivnostima dovodio u pitanje? Trening s tegovima moze biti odlicna dopuna aerobnom treningu.
Mr.No
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Mr.No »

Koristiš li one glupe 'veštačke' proteine? Zamisli se malo ako je odgovor pozitivan!!! Predhodni odgovor + više voća, najmanje 2 km trčanja dnevno, eventualno sauna... Nepravilna ishrana je najčešći problem. Možda unosiš više kalorija nego što 'sagorevaš'. Pokušaj da izračunaš broj unešenih kalorija u organizam (valjda to znaš kad već toliko dugo treniraš :D )
Pozdrav!
P.S. Nije reklama samo obaveštenje - više o ovoj temi imaš na http://www.yu-fitness.com/ishrana.php a pravi forum za tebe je http://www.bodibilder.com/
Možda ti je ovo već poznato, a ako nije - koristiće ti :D
Odgovori