Problem sa manjkom kilograma

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

MikyRuma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 14, 2011 11:13 pm

Problem sa manjkom kilograma

Post od MikyRuma »

Poz, visok sam 176 cm a tezak nekih 56 kg. Ishrana mi je kako kad redovna, ali se trudim da ne budem dugo gladan... neki mi kazu da je do metabolizma. Da li neko zna neko resenje... svi mi kazu da probam proteine ali kad se koriste proteini mora se vezbati pa onda sta mi vredi da vezbam i pijem, sigurno necu dobiti neku vecu masu. poz
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
Kontakt:

Re: Problem sa manjkom kilograma

Post od draganstojicevic »

postovani, BMI (body mass indeks predstavlja najrelevantniji parametar pracenja telesne tezine.
http://www.* REKLAMA */index.php/kalkul ... g-zdravlja
Potrebno je unositi veci broj kalorija, nista narocito, a pre unosa proteina, savetujem Vam da prvo pocnete sa unosom vitamina (kompleks vitamina B), ili pivski kvasac koji ce VAm povecati apetit.
Najbitniji su REDOVNI obroci.
Srdacan pozdrav
Dr med. Dragan Stojicevic
www.* REKLAMA *
MikyRuma
Novi član
Novi član

Post od MikyRuma »

draganstojicevic napisao:postovani, BMI (body mass indeks predstavlja najrelevantniji parametar pracenja telesne tezine.
http://www.* REKLAMA */index.php/kalkul ... g-zdravlja
Potrebno je unositi veci broj kalorija, nista narocito, a pre unosa proteina, savetujem Vam da prvo pocnete sa unosom vitamina (kompleks vitamina B), ili pivski kvasac koji ce VAm povecati apetit.
Najbitniji su REDOVNI obroci.
Srdacan pozdrav
Dr med. Dragan Stojicevic
http://www.* REKLAMA *
Da li taj kvasac ima neko stetno dejstvo?
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Kontakt:

Ne, u pitanju je koncentrat koji sadrzi kompleks vitamina B, sigurno ce VAm pomoci u dobijanju kilogama, ukoliko ne zelite da kupujete vitamine u apoteco
MikyRuma
Novi član
Novi član

Post od MikyRuma »

draganstojicevic napisao:Ne, u pitanju je koncentrat koji sadrzi kompleks vitamina B, sigurno ce VAm pomoci u dobijanju kilogama, ukoliko ne zelite da kupujete vitamine u apoteco
Koliko je potrebno na dan piti i u kojim dozama?
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Kontakt:

Jednu kasiku, razmutite u casi soka (bolje, jer je ukus prilicno neprijatan), i redovni obroci.
MikyRuma
Novi član
Novi član

Post od MikyRuma »

draganstojicevic napisao:Jednu kasiku, razmutite u casi soka (bolje, jer je ukus prilicno neprijatan), i redovni obroci.
I jos nesto, ako se opredelim za proteine, sta mislite o njima? Da li su oni stetni? Hvala.
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Kontakt:

ukoliko se aktivno bavite sportom, mogu da Vam koriste, ali kao dodatakza masu, bez sporta, nema efekta.
Svaka supstanca može da bude štetana u velikim količinama
zondulag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 28, 2011 11:22 pm

Post od zondulag »

Jedi vise secera sto vece kolicine i pij dosta zasladjenih sokova (npr pepsi,kokakola,sprajt,itd,samo da je sto sladje i gazirano obavezno!!!).mom ortaku je dosta pomoglo i bez treninga a takodje i fastfood ume da ti brzo ubaci kilograme ispod koze znaci,npr meni je samo jednu zimu trebalo da sa 85 odem na 98 kila a imam samo 17 god i visok sam 170 pa ti vidi! znaci secer i kupuj sto cesce one cokoladice tipa smikers mars itd to goji dosta takodje kilogram po kilogram napredovaces ne veruj ovima sto kazu da moras trenirati NIJE TACNO!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Kontakt:

Ne bih savetovao uzimanje velikih kolicina gaziranih sokova.Oni su puni industrijskih secera i mogu da naprave haos. Takodje, fast food...
Redovni obroci, zdrava hrana jednako, zdravo gojenje
MikyRuma
Novi član
Novi član

Post od MikyRuma »

i ja nisam siguran za sokove, gazirano ne pijem skoro pola godine, citao sam o aditivima i o dosta drugih dodataka. Cuo sam da je surutka dobra, al sta vredi kad ne mogu da je pijem, ukus nije bas najbolji...
zondulag
Novi član
Novi član

Post od zondulag »

surutka je odlicna tako kazu studije e sad praksa...u praksi smrdi i tera na gasove i stalno trcanje u klozet.gazirani sokovi jesu industr. secer i ''uzas'' kako neko rece,ali su garant brzog zdravog gojenja bez mnogo suvisnih kalorija.opet sve se to moze ishranom takodje srediti,dosta jaja majoneza i masne hrane,testa i eto.ne znam sto neko mora da vezba da bi nabacio misicnu masu kad je ovako daleko lakse.
zondulag
Novi član
Novi član

Post od zondulag »

MikyRuma napisao:i ja nisam siguran za sokove, gazirano ne pijem skoro pola godine, citao sam o aditivima i o dosta drugih dodataka. Cuo sam da je surutka dobra, al sta vredi kad ne mogu da je pijem, ukus nije bas najbolji...
Miki,gaziranom su protivnici samo oni koji prodaju negazirane sokove,to je sve trziste.
Borba.Nista ti nece stetiti vise sok koji je gaziran sa co2 nego npr neki negazirani.prazne price.savetujem da ako volis nastavis da cepas gazirane sokove bez bojazni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

Da li neko moze da mi preporuci dobrog nutricionistu iz Beograda?
Zelela bi da se ugojim par kilograma
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Kontakt:

Prof dr. Jagoda Jorga
Klinički Centar Srbije
Odgovori