probiotik

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
persica78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 11:05 pm

probiotik

Post od persica78 »

Posle terapije eritromicinom koju sam tesko podnela,zeludac mi ne vari hranu i u apoteci su mi preporucili probiotik.Na jednom postu sam videla komentar da se probiotik sme piti samo 10 dana mesecno.U uputstvu leka ne pise nista.Da li je to tacno?
hijena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 10:35 pm

Post od hijena »

Licno sam uzimala probiotik po preporuci lekara nakon trovanja hranom, i popila sam bar 3 kutije za redom, i nista mi nije falilo! Ukoliko zelis proveri ali ne verujem da probiotik moze da skodi, jer samo poboljsava varenje. Uostalom, jogurt je probiotik, a nisam cula da je stetno konzumirati ga stalno, bas naprotiv, uvek se preporucuje za bolje varenje.
persica78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 11:05 pm

Post od persica78 »

Super,hvala ti.Danas sam popila prvu i zeludac mi bolje radi.Izgleda da pomaze.
hijena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 10:35 pm

Post od hijena »

E bas mi je drago da i ja nekom pomognem na ovom forumu, umesto samo da kukam okolo :D
Ako ti je stvarno bolje jos od prve kao sto kazes, onda se ne sekiraj za svoj stomacic, nije njemu nista, jos kad zavrsis sa zadnjom kapsulom organizam ce ti biti kao nov! :P
Probiotik obnavlja crevnu floru i mnogo poboljsava varenje, cak se i preporucuje da se povremeno, kroz 2-3 meseca popije po 1 kutija, da bi se organizam procistio...jos sad kad dodje leto, pa svo ono voce, sladoledi i lose supstance koje mozemo sa njima zbog nepaznje uneti...sta reci sem:"Bolje spreciti, nego leciti!" Ja sam zivi dokaz za to! :lol:
topolčanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 2:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od topolčanka »

Mogu li i dece piti ovaj lek?
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Post od Just Life »

kolko ja znam postoje acidophilus kapsule za decu, bar ovde u inostranstvu. sigurna sam da ima i tu od uvoznih firmi.
Odgovori