To je odlicno, samo napred. Onaj najgrozniji i najkriticniji period je iza tebe. Sada ces imati samo kratkotrajne krize (barem sam ih ja imala). Do prvih mesec dana - 30 dana je kriznih, a posle je sve laganica. Histerises jedan dan i prodje te. Kasnije histerises npr. jedan sat (kada te na primer neko strasno iznervira) pa te i to prodje.
mogu samo da kazem - super. Sada vise nemas onaj odvratan pusacki smrad iz usta ujutro kad ustanes, tvoj dragi moze da zagnjuri nos u tvoju kosu a da ne padne u nesvest od smrada, odeca ti nije smrdljiva, a sto je najbitnije - na dobrom si putu da ti zivot bude zdraviji i kvalitetniji. Covek treba prvo da bude odgovoran prema sebi da bi to mogao da zahteva od drugih.
Pridruzujem se podrsci za ostavljanje cigareta. I sama ih ostavljam pa bih podelila sa vama savete koje sam ja dobila i procitala u knjizi koja mi mnogo pomaze u svim problemima, pa i ovom.
Protivnik sam zvaka, flastera i tableta jer smatram da nije delotvorno. Evo i razloga: potreba za cigaretom krece iz glave a ne iz potrebe organizma za nikotinom. Pusenje je navika od koje se treba ODVICI. Sve vreme odvikavanja treba misliti kako je lepo, zdravo i mirisljavo ziveti bez cigarete a ne kako nam je tesko bez njih. U trenucima krize treba odvojiti 5 minuta, povuci se na mirno mesto i duboko disati, razmisljati kako cemo biti ponosni na sebe ako se odupremo iskusenju i besni ako mu se ne odupremo, kratko tusiranje moze da pomogne. U toku odvikavanja treba izbegavati hranu jaceg ukusa jer ona najvise budi zelju za cigaretom (u ovo sam se licno uverila a i cula savet lekara). Dakle, manje soli, manje zasladjen caj ili kafa itd i PUNO vode. Samo trebate biti strpljivi dok se ne odviknete od pusenja (a ne dok ne ostavite cigarete) i posle izvesnog vremena cete se pitati kako ste mogli da budete pusac. Jos jedna velika zabluda: jedna cigareta "samo uz kafu ne resava problem krize, vec dovodi do ponovne kupovine samo jedne pakle... pa opet ispocetka".
Srecno svima!
milica m napisao:Bravo mizera :lol: :lol: Kako stojis sa hranom?
Hrana? U prethodnom periodu sam jela više nego inače i nabacila sam 3 kg. Čini mi se da mi se apetit lagano smanjuje, a uvela sam i šetnje, tako da se nadam da za 6 meseci neću ličiti na pokretni balon.