zdraviji jer u sebi skoro da i nema mlecne masti?Ili ga je dobro jesti samo kada smo na dijeti?
Bilderi ga predlazu za poslednji obrok u toku dana.
Da vas cujem,sta mislite?
Mnjam i samo mnjam imam da kazem! Nisam se uplitala u hemijski sastav i formule, jednostavno sam samo navikla i znam da mogu da ga jedem dosta bez bojazni da ce se polepi po meni kao feta ili kachkavalj!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Imam problem kod konzumiranja "niskomasnih" i "bezmasnih" mlecnih proizvoda.
Naime, svaki put kad pojedem malo Ella sira ili jogurta sa 0% mlecne masti mene zaboli stomak, sto nije slucaj sa masnijim mlecnim proizvodima.
Jel se to desava jos nekom? Zna li neko zasto mi se to desava? (najgore je to sto treba da operisem zucnu kesicu i moram da smrsam ovih 35kg koje sam nabacila u predhodne 2 god. dakle, moram da drzim najstroziju dijetu)
Pa takvi jogurti su tezi za varenje jer nemaju istu kolichinu bakterija koje izazuvaju vrenje i koje nachine jogurt od mleka! Upravo te bakterije i gljivice ubrzavaju varenje ovakvih proizvoda i deluju odlichno na creva! Zato se mleko najduze vari, nema u sebi bakterijica koje ubrzavaju varenje.
Najbolje to vrenej mozete da primetite ako ste na selu i kiseliti sami mleko, svaki put treba mleku drugo vreme da se ukiseli, nikad niej iste gustine pa ni ukusa, kao i ova kupovna kisela mleka i jogurti, nemaju svi uvek bash 100% isti ukus kd ih kupite. To zavisi od toga chime su ih i kako kiselili!
A ako je nechiji organizm navikao na odredjene namirnice a naglo se predje na drugi rezim ishrane potreban je period adaptacije, kao uostalom za sve shto treba nashem telu, hrana, ortoze, novi nachin hodanja, ponashanja, prichanja, za sve treba vremena.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ah napisao:Imam problem kod konzumiranja "niskomasnih" i "bezmasnih" mlecnih proizvoda.
Naime, svaki put kad pojedem malo Ella sira ili jogurta sa 0% mlecne masti mene zaboli stomak, sto nije slucaj sa masnijim mlecnim proizvodima.
Jel se to desava jos nekom? Zna li neko zasto mi se to desava? (najgore je to sto treba da operisem zucnu kesicu i moram da smrsam ovih 35kg koje sam nabacila u predhodne 2 god. dakle, moram da drzim najstroziju dijetu)
Pokusaj da za vreme konzumiranja niskomasnih mlecnih proizvoda koristis probiotik u kapsulama dok ti se malo organizam ne navikne na nove namirnice.
Ja sam citala da nutricionisti ne smatraju mlecne proizvode sa manje od 1% mlecne masti dovoljno korisnim za ishranu. Mislim da to i zdrav razum govori, jer sta onda ostaje od tako mucenog i osiromasenog napitka. I jos bolje pitanje sta u njega sve dodaju da bi zadrzao podnosljiv ukus. Pa valjda je bolje da se covek ne maltretira sa necim sto tesko vari i uz sta mora da uzima probiotike. To vise nije prirodni proizvod. Bolje se drzati onih 1% mm. kao minimuma.