Posni sir

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Posni sir

Post od sati »

Da li je istina ili zabluda da je posni sir npr.Slika

zdraviji jer u sebi skoro da i nema mlecne masti?Ili ga je dobro jesti samo kada smo na dijeti?
Bilderi ga predlazu za poslednji obrok u toku dana.
Da vas cujem,sta mislite?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ja ga klopam, 100 gr dnevno!

Mnjam i samo mnjam imam da kazem! Nisam se uplitala u hemijski sastav i formule, jednostavno sam samo navikla i znam da mogu da ga jedem dosta bez bojazni da ce se polepi po meni kao feta ili kachkavalj!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Uh,dobro je :D
Ja ga obozavam i jedem cesto i sve se nesto tesim da se od njega necu ugojiti :D
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm

Post od harry_mason »

ja sam jedino jeo posni kackavalj kada postim od soje, mada je on sa 40% masti kako? nemam pojma
impossible is nothing
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

harry_mason napisao:ja sam jedino jeo posni kackavalj kada postim od soje, mada je on sa 40% masti kako? nemam pojma
Dimljeni TOFU ( sir od soje) nema masnoće i mnogo je ukuuuusan i ne gojiiii :wink:
Korisnikov avatar
Ah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 9:58 pm

Post od Ah »

Imam problem kod konzumiranja "niskomasnih" i "bezmasnih" mlecnih proizvoda.
Naime, svaki put kad pojedem malo Ella sira ili jogurta sa 0% mlecne masti mene zaboli stomak, sto nije slucaj sa masnijim mlecnim proizvodima.

Jel se to desava jos nekom? Zna li neko zasto mi se to desava? (najgore je to sto treba da operisem zucnu kesicu i moram da smrsam ovih 35kg :oops: koje sam nabacila u predhodne 2 god. dakle, moram da drzim najstroziju dijetu)
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

Ah još neko sovi dok anđeli spavaju :lol: :lol: :lol: Juuuutro i tebi i laku noć :lol: :lol:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Pa takvi jogurti su tezi za varenje jer nemaju istu kolichinu bakterija koje izazuvaju vrenje i koje nachine jogurt od mleka! Upravo te bakterije i gljivice ubrzavaju varenje ovakvih proizvoda i deluju odlichno na creva! Zato se mleko najduze vari, nema u sebi bakterijica koje ubrzavaju varenje.
Najbolje to vrenej mozete da primetite ako ste na selu i kiseliti sami mleko, svaki put treba mleku drugo vreme da se ukiseli, nikad niej iste gustine pa ni ukusa, kao i ova kupovna kisela mleka i jogurti, nemaju svi uvek bash 100% isti ukus kd ih kupite. To zavisi od toga chime su ih i kako kiselili!

A ako je nechiji organizm navikao na odredjene namirnice a naglo se predje na drugi rezim ishrane potreban je period adaptacije, kao uostalom za sve shto treba nashem telu, hrana, ortoze, novi nachin hodanja, ponashanja, prichanja, za sve treba vremena.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Ah napisao:Imam problem kod konzumiranja "niskomasnih" i "bezmasnih" mlecnih proizvoda.
Naime, svaki put kad pojedem malo Ella sira ili jogurta sa 0% mlecne masti mene zaboli stomak, sto nije slucaj sa masnijim mlecnim proizvodima.

Jel se to desava jos nekom? Zna li neko zasto mi se to desava? (najgore je to sto treba da operisem zucnu kesicu i moram da smrsam ovih 35kg :oops: koje sam nabacila u predhodne 2 god. dakle, moram da drzim najstroziju dijetu)

Pokusaj da za vreme konzumiranja niskomasnih mlecnih proizvoda koristis probiotik u kapsulama dok ti se malo organizam ne navikne na nove namirnice.
Korisnikov avatar
Ah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 9:58 pm

Post od Ah »

Hvala na savetu i na informacijama! :)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Pade jos 100 gr Slika za slobodu :D Kako prija posle treninga,skoro kao sladoled :D
Martial
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 31, 2008 11:37 pm

Post od Martial »

ja 450g pred spavanje svakog dana, najbolji izvor proteina i kalcijuma + spora razgradnja, idealno za pred spavanje.
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Ja sam citala da nutricionisti ne smatraju mlecne proizvode sa manje od 1% mlecne masti dovoljno korisnim za ishranu. Mislim da to i zdrav razum govori, jer sta onda ostaje od tako mucenog i osiromasenog napitka. I jos bolje pitanje sta u njega sve dodaju da bi zadrzao podnosljiv ukus. Pa valjda je bolje da se covek ne maltretira sa necim sto tesko vari i uz sta mora da uzima probiotike. To vise nije prirodni proizvod. Bolje se drzati onih 1% mm. kao minimuma.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Slika

Kada nema Ella sira,dobar je i jogurt :D
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

Martat jesi li probala dimljeni sir od soje ( tofu sir ) ? Ima oko 70 kalorija na 100 grama i veoma je ukusan :wink:
Odgovori