pozdrav,
poslednjih par meseci prikljuchio sam se bratu u ishrani bez mesa... drugim rechima jedem sve namirnice osim mrtvih zivotinja...
interesuje me koje vitamine bi trebao da uzimam s obzirom na relativno nov rezhim ishrane?... mozda treba napomenuti da nakon izvesnog vremena novog nachina hranjenja, samo na licu su mi se pojavile akne koje nisam imao chak ni u pubertetu i koza lica je pocela da se jako puno masti... da li to mozda ima veze sa novonastilim jelovnikom?...
pozdrav i hvala puno
p. s. ako mozete i da mi naglasite koji su vitamini posebno dobri za kozhu zbog pomenutog problema sa kozom lica...
Pomoc oko vitamina!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Bilo bi dobro da uzimas neki multivitamin koji u sebi sadrzi veci broj vitamina i monerala (tipa Oligovit) + 1 drazeju B komplex vitamina.
Ako novim nacinom ishrane unosis mnogo secera (onog najobicnijeg - u vidu bombona ili cokolada ili kolaca ili mermelade ili sl), to ce ti se svakako lose odraziti na ten.
Uzimao meso ili ne, nemoj unositi mnogo secera.
Ako pijes mleko u bilo kom obliku (slatko, kiselo ili jogurt), ako povremeno uzimas i neko jaje, nema veze sto ne jedes meso.
Ali bilo bi dobro da povremeno jedes ribu.
pozdrav
d
Ako novim nacinom ishrane unosis mnogo secera (onog najobicnijeg - u vidu bombona ili cokolada ili kolaca ili mermelade ili sl), to ce ti se svakako lose odraziti na ten.
Uzimao meso ili ne, nemoj unositi mnogo secera.
Ako pijes mleko u bilo kom obliku (slatko, kiselo ili jogurt), ako povremeno uzimas i neko jaje, nema veze sto ne jedes meso.
Ali bilo bi dobro da povremeno jedes ribu.
pozdrav
d