Pomoc oko vitamina!

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Pomoc oko vitamina!

Post od fedja »

pozdrav,
poslednjih par meseci prikljuchio sam se bratu u ishrani bez mesa... drugim rechima jedem sve namirnice osim mrtvih zivotinja...
interesuje me koje vitamine bi trebao da uzimam s obzirom na relativno nov rezhim ishrane?... mozda treba napomenuti da nakon izvesnog vremena novog nachina hranjenja, samo na licu su mi se pojavile akne koje nisam imao chak ni u pubertetu i koza lica je pocela da se jako puno masti... da li to mozda ima veze sa novonastilim jelovnikom?...

pozdrav i hvala puno

p. s. ako mozete i da mi naglasite koji su vitamini posebno dobri za kozhu zbog pomenutog problema sa kozom lica...
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Bilo bi dobro da uzimas neki multivitamin koji u sebi sadrzi veci broj vitamina i monerala (tipa Oligovit) + 1 drazeju B komplex vitamina.

Ako novim nacinom ishrane unosis mnogo secera (onog najobicnijeg - u vidu bombona ili cokolada ili kolaca ili mermelade ili sl), to ce ti se svakako lose odraziti na ten.
Uzimao meso ili ne, nemoj unositi mnogo secera.

Ako pijes mleko u bilo kom obliku (slatko, kiselo ili jogurt), ako povremeno uzimas i neko jaje, nema veze sto ne jedes meso.
Ali bilo bi dobro da povremeno jedes ribu.
pozdrav
d
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

hvala na odgovoru... slatko ne jedem uopste... a mleko i sve ostalo jedem najnormalnije... sve sem mesa...

znachi oligovit+beviplex

poz
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

Oprosti na pitanju...ali zasto si presao na takvu ishranu!?
Jel to zbog nekog uvjerenja o "mucenju" zivotinja pa ih zato ne jedes mrtve ili...?!
Ako mi mozes ukratko objasniti razloge.
Ali svakako ribu moras jesti. Osobno mislim da i nije neki zivot zivjeti na blitvi, spinatu itd. sve je to "trava" :wink:
Odgovori