Pomoc oko ishrane sa pokacenim trigliceridima
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
Pomoc oko ishrane sa pokacenim trigliceridima
Napravio sam lab.krvi (imao sam simptome nesvestice, tremora, ..) i dosao do sledecih vrednosti:
Poviseni trigliceridi (3.69 dok je max. 1.7)
Holesterol je 5.1 (HDL je 1.4 (min 1.42) LDL je 2 (max 3.9)
Sto da radim dalje ... dali dijeta pa kontrola ili lekovi.
Hvala dobrim ljudima
Poviseni trigliceridi (3.69 dok je max. 1.7)
Holesterol je 5.1 (HDL je 1.4 (min 1.42) LDL je 2 (max 3.9)
Sto da radim dalje ... dali dijeta pa kontrola ili lekovi.
Hvala dobrim ljudima
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Dijeta. Ne jedite nista przeno par nedelja, izbegavajte kikiriki, orahe, gazirana pica, alkohol, slatkise, previse testa, suvomesnate proizvode - i naravno - sve sto vidite i sami da je masno - slaninice, cvarke, kozu sa pecenog ili kuvanog mesa.... Ukoliko se i pored dijete odrzavaju poviseni trigliceridi, onda se uvede Boluzin, Sinelip ili Lipanor.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Dali znaci....
Poviseni trigliceridi... dali znaci dozivotno kraj alkoholu....seceru....sv.mesu?
A sta sad da radim....
Posle 2 nedelje jake dijete rezultati (BAD)
Holseterol ukupni 3.7 (pod normale)
HDL 0.8
LDL 2.1
Trigliceridi 1.81 (blago nad normale)
Dali da produzim sa dijetom bez masti?
ps. Uzimam Omega3, Sojin Lecitin, Taan... i sve mirudjije oko masti ... celer...
Pozdrav
Hvala dobrim ljudima
Holseterol ukupni 3.7 (pod normale)
HDL 0.8
LDL 2.1
Trigliceridi 1.81 (blago nad normale)
Dali da produzim sa dijetom bez masti?
ps. Uzimam Omega3, Sojin Lecitin, Taan... i sve mirudjije oko masti ... celer...
Pozdrav
Hvala dobrim ljudima
Da li moze neko da mi kaze kako sniziti holesterol koji mi je 6,2 a gornja granica je 5,2...
Inace imam 24 godine,i bas se trudim da pazim na ishranu ali ne verujem da cu moci tako lako da spustim vrednosti holesterola...?
Sta je to sto je provereno dobro za smanjenje holesterola?
Pored toga sto svi savetuju kuvana jela,maslinovo ulje,belo meso,povrce,voce,bavljenje sportom...jel postoji neki biljni preparat ili nesto slicno?:)
Inace imam 24 godine,i bas se trudim da pazim na ishranu ali ne verujem da cu moci tako lako da spustim vrednosti holesterola...?
Sta je to sto je provereno dobro za smanjenje holesterola?
Pored toga sto svi savetuju kuvana jela,maslinovo ulje,belo meso,povrce,voce,bavljenje sportom...jel postoji neki biljni preparat ili nesto slicno?:)
Mislim da ova kombinacija pomaze ... posebno ono posljednje
Omega 3
Sojin Lecitin
B3 (Niacin... ali pazljivo jer daje crvenilo na licu)
Koren od celera (izrendan sa maslinovim uljem pre spavanja)
Jabukovo sirce
Surutka
Beli luk (obavezno)
Cimet
Ako mozes da pronadjes Shee Take (gljivu) ali pazi i ona stvara alergiju
Zeleni caj
Vise kretanja, bez stresa sa PUUUnooo ljubavi (...i sexa)
Pozdrav
Sojin Lecitin
B3 (Niacin... ali pazljivo jer daje crvenilo na licu)
Koren od celera (izrendan sa maslinovim uljem pre spavanja)
Jabukovo sirce
Surutka
Beli luk (obavezno)
Cimet
Ako mozes da pronadjes Shee Take (gljivu) ali pazi i ona stvara alergiju
Zeleni caj
Vise kretanja, bez stresa sa PUUUnooo ljubavi (...i sexa)
Pozdrav
....:)
Sojin Lecitin je Lecitin koji se dobija od soje (mislim da ga ima puno vise u zumancetu ali jos to fali kod holesterola///)
Prodaje se kao Sojin Lecitin.. imas ga kod Naturel Wealth, Abopharma ....
Ovo je sto sam pokupio iskustva preko Neta.
Jos jednom HVALA dobrim ljudima
Prodaje se kao Sojin Lecitin.. imas ga kod Naturel Wealth, Abopharma ....
Ovo je sto sam pokupio iskustva preko Neta.
Jos jednom HVALA dobrim ljudima
Za Dr Ivicu...
Procitala sam ovde negde da ste napomenuli da su i pistaci losi za holesterol i da ih treba izbegavati...Pa mi nije sad jasno kako to,jer sam procitala na sajtu koji je Andjela ostavila u oblasti dermatologije,sajt se odnosi na prirodno lecenje,zdravu ishranu i sl...I tamo sam procitala da pistacu smanjuju los holesterol,a valjda podize dobar..I bas sam se naostrila da ih kupim,kad procitah vas post:(
Procitala sam ovde negde da ste napomenuli da su i pistaci losi za holesterol i da ih treba izbegavati...Pa mi nije sad jasno kako to,jer sam procitala na sajtu koji je Andjela ostavila u oblasti dermatologije,sajt se odnosi na prirodno lecenje,zdravu ishranu i sl...I tamo sam procitala da pistacu smanjuju los holesterol,a valjda podize dobar..I bas sam se naostrila da ih kupim,kad procitah vas post:(
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
E, to za pistace, verujte, to mi je reklo nekoliko pacijenta, i to zaista nisam proveravao. Ako neki nutricionista - ali stvarno nutricionista - a ne priucen - zna i kaze da sam pogresio, prihvatam. Ili dajte neka neko pronadje kao se kazu pistaci na engleskom, pa da konsultujemo ovo cudo od interneta... Istu dilemu imam i oko semenki suncokreta, za koje pojedini kazu da nisu opasne, a drugi ih optuzuju... Ali oko kikirikija i oraha nema sumnje. Pa eto
Sve nabolje.

Sve nabolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine