svuda ima da se kupi ( na meru, ili upakovano) popularno nazvanih "pahuljica" , što su u stvari zgnječena zrna raznih
žitarica (pšenica, raž, ovas...)
voleo bih da mi neko objasni kako se to priprema za jelo ?
ja sam čuo da se to najjednostavnije potopi u blago zagrejano mleko i ostavi desetak minuta da se ona spljoštena
zrna nabubre i odmeknu, i onda se pojede.
takođe sam čuo da se treba podgrejati u šerpici obične vode, i isto tako ostaviti koji minut da nabubre.
mene zanima zašto se ta zrna prodaju onako spljoštena ?
zašto ne bih uzeo cela, nespljoštena zrna istih takvih žitarica ?
i naravno, zanima me najbolji način da se jedu, da bi ispunili onu funkciju unosa vlaknaste hrane u creva, a to je "čišćenje" ?
pitanje o tome kako se jedu pahuljice od žitarica
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99