pitanje o tome kako se jedu pahuljice od žitarica

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
batulica
Novi član
Novi član
Postovi: 43
Pridružio se: Sub Sep 10, 2005 4:14 am

pitanje o tome kako se jedu pahuljice od žitarica

Post od batulica »

svuda ima da se kupi ( na meru, ili upakovano) popularno nazvanih "pahuljica" , što su u stvari zgnječena zrna raznih
žitarica (pšenica, raž, ovas...)

voleo bih da mi neko objasni kako se to priprema za jelo ?

ja sam čuo da se to najjednostavnije potopi u blago zagrejano mleko i ostavi desetak minuta da se ona spljoštena
zrna nabubre i odmeknu, i onda se pojede.

takođe sam čuo da se treba podgrejati u šerpici obične vode, i isto tako ostaviti koji minut da nabubre.


mene zanima zašto se ta zrna prodaju onako spljoštena ?
zašto ne bih uzeo cela, nespljoštena zrna istih takvih žitarica ?

i naravno, zanima me najbolji način da se jedu, da bi ispunili onu funkciju unosa vlaknaste hrane u creva, a to je "čišćenje" ?
Odgovori