Pitanje za nutricionistu u vezi konzumiranja soje

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Tatangelo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2007 2:21 am

Pitanje za nutricionistu u vezi konzumiranja soje

Post od Tatangelo »

Moram najpre da pohvalim ovaj forum jer imate mnogo korisnih informacija. Iako vec neko vreme pratim teme, do sada nikako nisam postavljala pitanja.
Imam jedno pitanje koje se tice nutricionizma. Vec neke cetiri godine koristim sojine proizvode, mleko, sir, jogurt, uglavnom minimum 5 dana u nedelji, nekada je bilo prekida, ali, moram priznati da sam kupovala ove namirnice jer sam bila savetovana da su zdrave i dobre za ishranu. Ovih dana slucajno sam cula o svim stetnostima soje, i onda uradila moje istrazivanje na internetu i dosla do svih informacija o stetnosti koristenja soje za zene koje imaju menstruaciju. Imam 25 godina, i do sada nisam imala nikakvih zdravstvenih problema, osim bubuljica na licu, za koje sad citajuci sve smatram da su mozda uzrokovane koristenjem soje. Pre dve godine uradjena mi je kompletna zdravstvena slika i nije bilo nikakvih problema.
Ipak sad kad znam dosta stetnih uticaja sojinih proizvoda, htela bih da vas zamolim za misljenje, da li bih trebala da preduzmem nesto sto se tice zdravlja, naravno osim smanjivanja unosa soje, odnosno planiram da kompletno izbacim iz ishrane soju, ali, da li ove protekle cetiri godine koristenja mogu da imaju ikakve negativne posledice na moj organizam i sta bih u ovom trenutku trebala preduzeti?
Unapred hvala na odgovorima
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

I mene ovo interesuje, ja koristim sojine proizvode kad god postim, sto ispada skoro pola dana u godini, i nikada nisam cula da je stetna.
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od vuksa »

opusti se...ne mozes da pojedes ti toliko soje da bi mogla da vidis te neke stetne strane...
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
istina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 10:14 am

Post od istina »

Evo ti misljenje jednog od najboljih doktora u americi;

http://www.youtube.com/watch?v=RjZs0DGW1Jk
istina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 10:14 am

Post od istina »

Soja je sranje od hrane, mozes pogledati video;

http://www.youtube.com/watch?v=RjZs0DGW1Jk

Detaljno je receno zastno soja NIJE dobra za zdravlje.
Medical Heretic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm

Post od Medical Heretic »

Soja je djubre najobicnije, i to ova obicna, ne racunajuci GM soju(o toj katastrofi izlisno je pricati).
Na pocetku svog mandata, posle 5. oktobra, ministarka koja place(I.D.M)
je imala svoj svetli trenutak, kada je primila na poklon 60 000 tona GM soje, od svojih mentora, firme Monsanto, cija je inace bila stipendista. Tom prilikom je ovaj ''poklon'' opravdala objasnjenjem kako je ona protiv gajenja genetskih modifikovanih biljaka, ali da mora necime stoku da hrani( s tim sto nije precizirala koga smatra pod stokom)

GM soju ne mozes razlikovati od obicne. Kada jednom posadis GM soju, sledecih 10 godina ona sve sama maltene radi, potrebna su minimalna ulaganja. Nemoguce je odrediti da li je soja koju konzumirate prava ili GM. Tako da je najbolje da batalite to djubre, koje su ''pametni'' beli ljudi poceli da jedu na osnovu iskustava azijskih naroda sa sojom, pri tome su zaboravili da napomenu da su azijte jele soju samo u teskim periodima zivota(kada su zbog gladi i nemastine bili primorani). Pa cak i stoka nije neki ljubitelj soje, jede je zato sto joj daju.

Ulazak GM hrane u lanac ishrane se ne moze uporediti ni sa jednom do sada poznatom fizickom, hemijskom, bioloskom ili nuklearnom katastrofom. Lanac ishrane je poremecen i promenjen zauvek, ubacivanjem vestacke DNK, sposobne za samoreplikaciju.

Batalite soju, i sve proizvode od nje, pogotovo one gde pise da sadrze izolovani protein soje. Blago govoreci, soja na duze staze izazive uzase u ljudskom organizmu, i upravo takve pojave daju za pravo nevegetarijancima da tvrde kako je vegetarijanski nacin ishrane los.
Odgovori