Najpre pozdrav,
imam uzasan problem sa zeludcem. Imam 22 godine pre par godina je pocelo da mi smeta svako jelo sa kvascem, testenine, svako jelo sa praskom za pecivo(gibanice, kiflice, makarone, cak i hleb). Ako to doruckujem, citav dan mi je muka, a ne daj boze da veceram, ne mogu da spavam. Problem resavam sodom bikarbonom, ali znam da to nije resenje. Da li postoji neko trajnije resenje, ili jednostavno da se odreknem testa. Znam da nije zdravo, ali ne jedem ja to svaki dan. A pri tom imam mali problem sa kg, nije neresiv, 5 kg viska. Imam 62 kg na 169cm visine. Da li ima pomoci, ili cu morati toga da se odreknem? Takodje sam htela da pitam gde mogu da nadjem nutricionistu, koji mi nece odmah na vratima reci "Sta ces ti ovde, ti si mrsava", zato sto ja zelim da se pravilno hranim, i da se naviknem na to? Unapred zahvalna
pitanje za nutricionistu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 05, 2005 9:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Po ovome sta si rekla, moguce je da imas jednu autoimunu bolest, celijakiju, (alergiju na gluten, protein iz brasna). Lek ne postoji, a resava se gluten-free dijetom. Relativno je cesto obeljenje, ali se jako retko dijagnostikuje (kao na zalost, i mnogo stosta sto je iz domena metabolizma i nutricionizma)
Upisi Celiac Disease u Google za vise informacija
Upisi Celiac Disease u Google za vise informacija