pirincano mleko
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
Re: pirincano mleko
Gle ti ovo.. .pratila sam temu, ali mi nekako promace. I ja sam iz VSIstocni vetar napisao: Ja nisam iz Bg, nego iz Vs i kod nas ga nema a kako sam cuo tesko se po prodavnicama nalazi i u BG-u.

pozdrav zemljace

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 5:54 pm
-
- Novi član
Nabavio aparat za pravljenje mleka od pirinca i soje. Odlican je. Licno ne pravim od soje jer nije fermentisan proizvod i mislim da takav nije dobar, ali od pirinca je odlicno. Dodam jos malo cimeta i malteksa ili pirincanog slada i za musli je odlicno. Nabvio sam od Vegetarijane: [email protected]
Eto, pozzz!!!
Eto, pozzz!!!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm
A mozes li mi reci za sta je to pirincano mleko dobro? Je l' se to uzima u svrhu gubljenja kilograma ili je samo zdravo i ako jeste za sta je dobro? Deluje nekako primamljivo, asocira me na sutlijas, ali na prethidnoj strani sam videla da je to u stvari pirinac prokuvan na vodi. Kolio znam ta kombinacija se uzima u jednom konkretno slucaju vezanom za stolicu.
Poznati recept iz naroda.

Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
-
- Novi član
Sustina svih mleka od zitarica pa i od pirinca je sto imaju sasvim dovoljan procenat kalcijuma i nekih drugih minerala a sa druge strane nemaju masnoca i ne svarljive komponente zivotinjskih mleka(za odrasle). Neki isticu da su zivotinjska mleka prepuna hormona, antibiotika i ostalih lekova, zatim da se neke bolesti zivotinja, koje su i za nas opasne, prenose putem mleka...
Imas jako puno tekstova na netu o stetnosti zivotinjskog mleka, meni deluju kao rat raznih industrija(vegetarijanska vs. mesna) i kao takve ni jedan taj tekst ne uzimam kao potpuno tacan, vec kombinujem...od zivotinjskih jedem jogurte, kefire, kisela mleka...od zitarica,za sada pijem samo pirincano mleko, probao sam i sojino i ne odgovara mi, probacu jos zobeno i mleko od kokosa i prosa, cuo sam da su dobri...
Pozz!!!
Imas jako puno tekstova na netu o stetnosti zivotinjskog mleka, meni deluju kao rat raznih industrija(vegetarijanska vs. mesna) i kao takve ni jedan taj tekst ne uzimam kao potpuno tacan, vec kombinujem...od zivotinjskih jedem jogurte, kefire, kisela mleka...od zitarica,za sada pijem samo pirincano mleko, probao sam i sojino i ne odgovara mi, probacu jos zobeno i mleko od kokosa i prosa, cuo sam da su dobri...

Pozz!!!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm
-
- Novi član
Pa eto, odlucio sam i nisam se pokajao
Pirincano mi vise prija od sojinog. Ne znam, meni je ta adresa radila, ponovicu, [email protected] kosta 70 e, inace ljudi se bave proizvodnjom zdrave hrane...pouzdani su i OK, bar su moja iskustva takva...svima toplo preporucujem aparat ako piju ova mleka od zitarica i odlucili su da ih kombinuju sa zivotinjskim
Pozdrav ljudi!!!Cujemo se.

Pirincano mi vise prija od sojinog. Ne znam, meni je ta adresa radila, ponovicu, [email protected] kosta 70 e, inace ljudi se bave proizvodnjom zdrave hrane...pouzdani su i OK, bar su moja iskustva takva...svima toplo preporucujem aparat ako piju ova mleka od zitarica i odlucili su da ih kombinuju sa zivotinjskim

Pozdrav ljudi!!!Cujemo se.

-
- Novi član
Ne znam zasto je u adresu upala i pogresna rec "aparat", dakle adresa glasi:
[email protected]
Pozdrav!!!
[email protected]
Pozdrav!!!

-
- Novi član
Kada sam pravis pirincano mleko i ostala, uspeva sigurno...mislim nema sta da ne uspe, sam regulises gustinu dodavanjem vode, kod zitarica moras da vodis racuna da ne zagori...medjutim stvar je u vremenu koje izgubis, kuvanje, cedjenje, stajanje pored sporeta (50 min), mesanje...
Sa aparatom je to najvise 20 min sa pranjem aparata, sad sve zavisi koliko koristis ta mleka...
Pozzz!!!

Sa aparatom je to najvise 20 min sa pranjem aparata, sad sve zavisi koliko koristis ta mleka...

Pozzz!!!