Pozdrav. Dnevno popijem oko 10 litara obicne vode, u zimskom periodu, a u letnjem ta cifra dostigne i 15 litara dnevno. Non stop idem da mokrim jer mnogo i pijem vode haha
Pre 10 dana sam kontrolisao krv, secer mi je 5,3 a holesterol 6,1. Imam 27 godina, nisam gojazan...Mozete li mi pomoci da odgonetnem zasto moj organizam toliko trazi vode?
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%B5%D1%81 ?
Nisam umoran, nisam pospan, cak sam i hiperaktivan nekada, zatvor nikad nemam, idem redovno u WC, nekad i dva puta dnevno. Mnogo se znojim...Primetio sam da pijem mnogo manje vode kad radim nesto ceo dan, 3-4 litre dnevno...
Dubstep,
па ти си и мене зезнуо. Зими пијем око 4,5 литра воде, а лети око 6 литара. Када стигнеш да попијеш 15 литара?!
Убеђен сам да си сам дао одговор на своје питање. Изгледа да ти је та количина воде потребна на нервној бази, што би неки рекли. Када си окупиран нечим, пијеш нормалну количину, а када си беспослен наливаш се водом. То вероватно мораш свесно и намерно да контролишеш.
Пробај да у флашу воде исцедиш половину једног лимуна. Можда ти мало помогне, а свакако је здраво. Немој да шећериш, него пиј онако киселкасто.
Hvala bogu te je voda u pitanju, zamisli da je pivo hahaha
Otkad znam za sebe volim vodu i sve u vezi nje...Probacu to sa limunom. A da li je stetno za bubrege ili zeludac nalivati se dnevno sa tolikom kolicinom vode??
Пиво? Хе, хе. Знам човека који је некада давно пио две гајбе пива дневно. Колико је то литара? Не знам колико флаша иде у гајбу.
Ништа није добро када се претерује. Једино не знам шта је претеривање када је вода у питању. Погледај шта сам на мом сајту њњњ.аца.рс писао о води. Кажу да је за основни ћелијски метаболизам неопходно 2dl воде на 10kg телесне масе. Значи да је за човека од 100kg дневни минимум 2 литра чисте воде - ако само лежи у кревету у идеалним амбијенталним условима - ако се не зноји и тако даље. Када се на то дода пречишћавање крви, мислим да му је стварни минимум 3 литра дневно. Када се још дода знојење,.......
Не верујем да за бубреге може да буде штетна велика количина воде. Може да буде штетно за срце ако бубрези не раде како треба па се вода задржава у организму. За желудац је штетно ако после јела пијеш доста воде па тако разблажујеш желудачну киселину и отежаваш варење.
Гледај да уносиш равномерну количину воде јер такве велике и нагле промене не пријају организму. Узми рецимо количину од пет литара и ње се држи. Наравно, треба да је коригујеш ако се превише ознојиш.
Pijem običnu, "česmovaču", gazirane ne podnosim, sokove retko kad, pivo samo kad je 'ladno i to leti. Glavna tečnost mi je voda. Malo me čudno svi gledaju, devojka već navikla, testirao šećer i sve u redu. Znam ljude iz svog okruženja koji ne popiju 2 dl vode za ceo dan pa su opet živi i zdravi...E od svega što si nabrojao, jedino pijem čašu vode posle obroka ) Potrudiću se da konzumiram slične količine vode dnevno, osim u slučajevima fizičkog napora, znojenja i to...
Ја сам више као гуштер. Волим да се чварим на сунцу у дебелој хладовини.
Па и нисам баш на друштвеним мрежама. Регистровао сам се на Фејсбуку, али само због тога да видим како изгледа. Немам времена за тако што. Користио сам га једно време када смо организовали прославу 30 година од завршетка основне школе. Да није било ове електронике никада се сви не би пронашли. Зашто питаш?
Dubstep,
управо сам сазнао следеће. Велике количине воде могу да изазову такозвано тровање водом, јер бубрези не могу да постигну обраду толике запремине и долази до издвајања воде у ткива. Бубрези не могу да се оштете због велике количине воде.
Лекар ми је такође рекао да особа моје конституције, два метра и сто кила, без икаквих проблема може да пије 10 литара чисте воде дневно. Петнаест литара је нека граница при којој би узрок могао да буде на психичкој бази. Тровање би могло да настане при количинама од преко 20-30 литара, зависно од конституције човека.
Smanjio sam dnevni unos vode na 7 litara (više manje, u zavisnosti od potreba). Uočio sam da jeste problem psihološke prirode jer kad ceo dan provedem pored nečega što mi zaokupi pažnju, vodu konzumiram u manjim količinama, uglavnom onda kad mi se baš traži. Dolaze vrućine, videću kako ću tada hehehehe
Pokušavam da saznam da li ovo moje "ispiranje" organizma odnosi i neke vitamine ili minerale...