Origano Ulje - MARNYS 30ml istekao rok

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Gryphon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 03, 2012 1:47 pm

Origano Ulje - MARNYS 30ml istekao rok

Post od Gryphon »

Dragi korisnici foruma,

Imam uoje divljeg origana - MARNYS Organic Organo Oil 30ml spanskog proizvodjaca,

https://shop.marnys.com/en/mn466-organi ... ml-en.html

i koristio sam ga nekoliko puta u vise meseci ali mu je istekao rok 5 meseca 2015 godine. Proizvedeno je 5 meseca 2014 godine.

Sa obzirom da sam ga cuvao na jako tamnom mestu i suvom (ali ne hladnom) mestu, zatvorenom u originalno pakovanje, da li je zaista mogao da se pokvari njegov sadrzaj?

Skoro sam ga otvorio i pomirisao i deluje mi istog mirisa kao i kada sam ga prvi put koristio pa razmisljam da ga i dalje koristim.

Citam na ranim stranim forumima da moze da traje i do 3 godine pa me interesuje da li neko iskusan sa ovim moze da me posavetuje.

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Origano Ulje - MARNYS 30ml istekao rok

Post od aaaca »

Да га ниси отворио могло би се разговарати о његовој употребљивости. Пошто је отворен више од две године, хм... Иначе не знам конкретно за оригано уље већ говорим у принципу.
gordana75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2017 7:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Origano Ulje - MARNYS 30ml istekao rok

Post od gordana75 »

Ulje kada se pokvari ili izgubi svojstva uglavnom promeni miris, međutim origano ulje ima prejak miris, ne znam kako se može proveriti..
Odgovori