OMEGA-3 svuda oko nas

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
moonlight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:44 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

OMEGA-3 svuda oko nas

Post od moonlight »

Čovek da poludi!!! U Srbiji apoteke preplavlljene omega-3 preparatima. Iskreno ne bih ni znala šta tačno da odaberem, ali uradila sam malo istraživanja nakon što mi je doktorka predložila jedan preparat. Shvatila sam da se dosta šarenih laži prodaje. Kada na kutiji piše da je 1000mg kapsula omega 3 uvek gledajte koliko zaista sadrži EPA i DHA (to su omega 3 masne kiseline). Na primer mnogi domaći omega 3 sadrže jako male doze EPA i DHA tako da iako ste jeftino platili preparat zapravo pijete NIŠTA. Po literaturi bi trebali da unosimo preko 1000mg EPA i preko 500mg DHA dnevno za neko opt. zdravlje. Naravno ako ne jedemo plavu ribu svakodnevno treba se suplementirati. Još nešto vrlo bitno je da preparat ne sadrži toksične metale ŽIVU!!! Jako važno ali mnogi to ne znaju. Sticajem okolnosti sam saznala da Eskimo 3 ulje (Švedski proizvod)koje je od nedavno na našem tržištu je veoma čisto (ima navodno sertifikat) jer dete moje drugarice je autistično i jako je bitno da preparat bude čist tako da su detaljno to proverili. Takođe u kafenoj kašičici ima dobra konc EPA i DHA. meni ne smeta tečan oblik tako da mi je to super. U protivnom imaju i kapsile ali onda treba uzimati 3-4 dnevno.

Ekomer mi se takođe čini kao dobar preparat jedino što mislim da ne treba preterivati sa njegovim stalnim unošenjem jer sadrži vitamin A (jer je iz jetre ribe) pa naročito dame koje planiraju trudnoću bi trebale da vode računa kao i mala deca.

Mislim da je bolje kupiti kvalitetan proizvod nego jeftino platiti NIŠTA . Kako kažu nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino. TO je stvarno bacanje para a pritom možda unosite i ekstra toksične žive.
Odgovori