nutricionizam
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
nutricionizam
Bilasam kod nutricioniste i ona mi je odredila rezim ishrane koji meni iskreno rečeno nije jasan.Pa bih vas zamolila za pomoć.Doktorka mije napravila plan ishrane koji meni nije jasan,a ona nije tu dabih mogla da odem da mi objasni.Odredila mije šta koliko mogu da pojedem i napisala citiram: 150g junetine 2x nedeljno, 150g ribe 2xnedeljno,150g piletine 2x nedeljno.I jednu ipo kašiku ulja.Zamolilabih vas dami odgovirite dali koristim jednu ipo kašiku uja dnevno ili nedeljno?I dali jedem svaki dan po 150g mesa ili samo jednom sedmično uzimam 150g ,a ostale dane ne? Unapred vam puno hvala.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: nutricionizam
vrste mesa koje imate u rasporedu rasporedite tako da svaki dan u okviru jednog obroka imate 150g mesa!
primer: ponedaljak 150g piletine, utorak 150g teletine, sredom 150g ribe itd... to su dnevne potrebe za mesnatim namirnicama, u dijetetskom rezimu ishrane obichno se kombinuje taj obrok kao ruchak, 150 gr mesa i 250 gm povrca! Ne znam kako vam je i da li vam je objashnjeno sve...
najbolje bi bilo da sve shto pravite od mesa ne pravite u ulju ili pohujete vec da barite ili samo sa kasikom ipo ulja przite. Kasika ipo ulja je dnevna doza koju mozete upotrebiti tokom pripreme jela. Preporuka ej da koristite palmino ili maslinovo ulje a ako jedete sveze u salati onda mozete i suncokretovo!
pri tom, 150 gr meso treba da ima posle pripreme, u pochetku ne bi bilo loshe da koristite vagicu ako vec niste nikad bili na slichnom rezimu ishrane, a posle cete vec od oka znati koja je to kolichina mesa! i svega ostalog naravno!
primer: ponedaljak 150g piletine, utorak 150g teletine, sredom 150g ribe itd... to su dnevne potrebe za mesnatim namirnicama, u dijetetskom rezimu ishrane obichno se kombinuje taj obrok kao ruchak, 150 gr mesa i 250 gm povrca! Ne znam kako vam je i da li vam je objashnjeno sve...
najbolje bi bilo da sve shto pravite od mesa ne pravite u ulju ili pohujete vec da barite ili samo sa kasikom ipo ulja przite. Kasika ipo ulja je dnevna doza koju mozete upotrebiti tokom pripreme jela. Preporuka ej da koristite palmino ili maslinovo ulje a ako jedete sveze u salati onda mozete i suncokretovo!
pri tom, 150 gr meso treba da ima posle pripreme, u pochetku ne bi bilo loshe da koristite vagicu ako vec niste nikad bili na slichnom rezimu ishrane, a posle cete vec od oka znati koja je to kolichina mesa! i svega ostalog naravno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: nutricionizam
Zdravo! Htela bih vas pitati za savet u vezi sa ishranom moje sestre. Ima anemiju ( serumsko gvozdje je 3.7 umol/L, a hemoglobin 85), medjutim sad se joj dodatno razbolela i cekamo test da potvrdi da je mononukleoza. Lekari smatraju da je u pitanju mononukleoza. S obzirom da to zahteva dve potpuno razlicite dijete, bar koliko sam ja shvatila, kako da to uskladi? Trenutno pije ampule gvozdja. I takodje veoma je sklona alergijama,ali nikad nije utvrdjen njihov uzrok, pa trenutno i to ima, verovatno zbog antibiotika. Uzasno smo uplasene i zabrinute, a lekari ne kazu nista konkretno...Hvala na pomoci!