maliska,moze savet i za mene ocajna sam.poludecu od pokusaja da skinem ove masne naslage oko mene,kao da sam naduvena,a i muka mi je da me ljudi koji me vide pitaju zasto sam se toliko ugojila.hocu da smrsam i treba mi nacin ishrane ili bilo sta.hvala
Ja sam bila kod nutricioniste u Beogradu u nekom zavodu za ishranu (ili tako nesto) u Deligradskoj i bila sam na Cigoti. Ni jednom mi nisu vadili krv niti se ista ozbiljno brinuli o mom zdravlju. Kad dodjes na pregled, daju ti papir sa spiskom namirnica, zaokruze sta ti je dozvoljeno a sta ne i ides kuci. To sto je na papiru je prosta logika - nemoj da jedes przeno nego kuvano, nemoj da jedes svinjsko nego belo pilece, nemoj beli nego integralni hleb...
Poucena tim iskustvom, ne bih bacala pare na takav pregled. Nadam se samo da su nesto izmenili i da sad rade malo vise pregleda, makar osnovnu krvnu sliku.
Aneuartis napisao:Pozdrav,
Treba mi savet nutricioniste.
Da li postoji na ovom forumu neki nutricionista ili da li neko od vas sa foruma zna nekog nutricionistu koji se moze kontaktirati preko net-a?
Nasao sam sajt za savete nutricioniste preko neta: http://www.fitslim.eu. Ima i na nasem jeziku.
Ako ispred imena stoji titula Dr ili sl, onda je to lekar koji je specijalizirao ishranu zdravih i bolesnih ljudi.
Ako iza imena pise samo dijeteticar-nutricionista, to znaci da je zavrsena Visa medicinska skola (u Zemunu), odsek dijetetike.
Njih zaposljavaju po mnogim savetovalistima, kao i bolnicama, takodje ih ima dosta i po novinama jer njih ima mnogo vise no onih prvih.
Na ovom forumu tesko da ces naci specijalistu, a ja sam ovo drugo (mada zaobilazim bas oui sekciju).
Inace, odlicni sveti o ishrani se mogu naci na mnogim dobrim sajtovima na Netu (probaj d aukucas na Goollu ono sto te zanima pa ces moci da biras) - mislim da je najbolje tako savet i traziti jer se tada vide razlicita misljenja posto je to oblast gde se svako malo menjaju pravila.
"Ja sam bila kod nutricioniste u Beogradu u nekom zavodu za ishranu (ili tako nesto) u Deligradskoj i bila sam na Cigoti. Ni jednom mi nisu vadili krv niti se ista ozbiljno brinuli o mom zdravlju. Kad dodjes na pregled, daju ti papir sa spiskom namirnica, zaokruze sta ti je dozvoljeno a sta ne i ides kuci. To sto je na papiru je prosta logika - nemoj da jedes przeno nego kuvano, nemoj da jedes svinjsko nego belo pilece, nemoj beli nego integralni hleb...
Poucena tim iskustvom, ne bih bacala pare na takav pregled. Nadam se samo da su nesto izmenili i da sad rade malo vise pregleda, makar osnovnu krvnu sliku."
jako mi je zao sto ste naleteli na ovako neprofesionalne i nestrucne ljude. Ja sam visi dijetetinar-nutricionista sa zavrsenom Visom medicinskom skolom ali mogu reci da smo u skoli stekli toliko znanja, da je to zaista dovoljno da se posvetimo pacijentu odmah nakon diplome, a tek nakon staziranja i posla, itd - sto sve utice na iskustvo..
Vi jednostavno niste imali srece...
a sto se tice KBC Zvezdara, mogu pouzdano reci da imaju puno pacijenata ali ima slobodnih termina i uvek zelimo da pomognemo novim pacijentima sa novim problemima...
Nutri,koleginice
Problem je sto svi ocekuju iskljucivo lekare iz te oblasti,a ne Vise dijeteticare - posebno na ovom sajtu uoste ne shvatajuci znacaj Visih nitricionista... na zalost.
poz
Da, potpuno si u pravu, a i problem je sto mnogi ne shvataju da iako je ovo Visa skola, pruza nam usko specijalizovano znanje o ishrani, kako bolesnih tako i zdravih ljudi .. a ti specijalisti nakon medicine su specijalizovani uglavnom za ishranu bolesnih..a sta je sa zdravima? deca, trudnice, pa i svi ostali..jel da?
Da, potpuno si u pravu, a i problem je sto mnogi ne shvataju da iako je ovo Visa skola, pruza nam usko specijalizovano znanje o ishrani, kako bolesnih tako i zdravih ljudi .. a ti specijalisti nakon medicine su specijalizovani uglavnom za ishranu bolesnih..a sta je sa zdravima? deca, trudnice, pa i svi ostali..jel da?