noni sok ?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

jaysismyson
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 10, 2013 10:21 am

Re: noni sok ?

Post od jaysismyson »

Landlord good man, appreciate you sharing this articles quality article, I learned a lot, thank you very much.
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2014 4:21 pm

Post od putnik kroz vreme »

Kupio sam Aloe+noni sok (proizvođač ESI, Italija), ali ima upozorenje:
NE uzimati ako imate bolest bubrega ili jetre (imam Hepatitis C), ili ako koristite ACE inhibitore u lečenju povišenog krvnog pritiska (uzimam Monopril tbl). Gledajući po internetu nije bilo nikakvih kontraindikacija za uzimanje nonija, a aloju sam uzimao ranije, nisam imao nikakvih neželjenih efekata.
Imam 46 god, sok sam kupio da bih ojačao imunitet, ima li neko dodatnih ili drugih informacija? Hvala.
Korisnikov avatar
kladik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 2:18 am
Kontakt:

Post od kladik »

Noni sok (iz ploda Morinda citrifolia) se kod nas uglavnom može naći u prodavnicama zdrave hrane i kod distributera suplemenata, ali je važno znati da je reč o proizvodu koji nema široku medicinski potvrđenu upotrebu u smislu lečenja bolesti.

Što se “efekata” tiče, noni se u marketingu često opisuje kao jak antioksidans, “imunobooster” i slično, ali klinički dokazi za takve tvrdnje su ograničeni i nedosledni. U praksi se više posmatra kao egzotičan voćni sok sa određenim nutritivnim sastavom nego kao terapijsko sredstvo.

Cena zavisi od brenda i koncentracije, ali obično spada u skuplje suplemente, često znatno skuplje od standardnih voćnih sokova, upravo zbog uvoza i marketinške pozicije.

Ako se koristi, obično se pije u malim količinama kao dodatak ishrani, ali nije nešto što ima jasno definisane medicinske indikacije.

Da li te zanima zbog imuniteta ili si ga video kao deo neke konkretne terapije ili dijete?
🌿 Nisam influenser, ali ponekad imam dobre preporuke 😊
Odgovori