ljudi pomagajte!
ugojila sam se 10-ak kg... trenutno imam oko 70kg, sto je za mene UZASNO...
ne izgledam predebelo, ali stomak mi je sve veci i veci (ne, nisam trudna)...
apetit nikada veci... sto je najgore, mislim da se tesim hranom zbog emotivnog nezadovoljstva...
kako da se zaustavim, gde da nadjem volju i motivaciju da prestanem da jedem i da se dovedem u red?
svaki savet vise nego dobrodosao...
i HAPPY NEW YEAR...
nikad deblja nisam bila, upomoc!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am
Pa prvo sto moras da shvatis je da ti hrana nece pomoci u tvom nezadovoljstvu. Kao sto i sama kazes sve si deblja. To znaci da si i sve manje zadovoljna svojim izgledom....a to samo moze da poveca nezadovoljstvo.
Ono sto je bitno je da ljudi koji su skloni gojenju ( u koje spadam i ja) moraju da shvate da ako hoce lepo da izgledaju - ne drze se dijete, nego se stalno pazi sta se jede. Pre par godina promenila sam nacin svoje ishrane (daleko je od idealne zdrave hrane), ali naucila sam sebe da se ne ozderavam, da jedem cesce a manje i da se klonim extra kaloricnih poslastica. Mogu da kazem da bez problema odrzavam kilazu, nisam ni mrsava ni debela, vec bas kako treba i osecam se lako kao perce.
Ono sto je bitno je da ljudi koji su skloni gojenju ( u koje spadam i ja) moraju da shvate da ako hoce lepo da izgledaju - ne drze se dijete, nego se stalno pazi sta se jede. Pre par godina promenila sam nacin svoje ishrane (daleko je od idealne zdrave hrane), ali naucila sam sebe da se ne ozderavam, da jedem cesce a manje i da se klonim extra kaloricnih poslastica. Mogu da kazem da bez problema odrzavam kilazu, nisam ni mrsava ni debela, vec bas kako treba i osecam se lako kao perce.
-
- Aktivan član
Moja koleginica na poslu, spada u one zene koje su prirodno vitke i moze dosta da pojede, pa tek onda da nabaci koje kilo. Ono sto me je zacudilo, ali sto sam od nje naucila, je da cim se ugoji kilo dva, ona odmah redukuje ishranu i vrati se na pocetnu kilazu. Uvek je lakse skinuti kilo ili dva nego 15!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm
-
- Aktivan član
Ma znam da je tesko. Ali treba da dokazes sebi da mozes da gospodaris nad svojim prohtevima. Uostalo prvih par dana su najtezi, ali posle se nekako naviknes. Tuzno je sto ljudi koji su gurmani su uglavnom skloni gojenju. I ja hranu uglavnom jedem da bi uzivala a ne samo da ne bi bila gladna. Ali sta je tu je. Ili se prepustis, pa se udavis u sopstvenom nezadovoljstvu ili probas da se trgnes na vreme, pa posle kad prodjes gradom znas da svi gledaju bas u tvoju guzu :P