Neotigason (psorijaza)

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
lepo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 1:20 am

Neotigason (psorijaza)

Post od lepo »

Trazio sam svuda po internetu o njemu i nisam uspeo da nadjem nista konkretno vezano za ishranu tokom upotrebe ovog leka. Procitao sam da je to ustvari bomba vitamina A u kapsuli. I upotrebom tog leka ne bi trebalo da se unose namirnice koje imaju vitamin A u sebi da ne bi doslo do avitaminoze a pritom ne bi smela da se jede ni masna hrana zbog enzima jetre. E sad, ja se pitam sta onda da jedem. Koje to namirnice nemaju vitamin A? Riba, mlecni proizvodi, meso, zeleno povrce zuti i narandzasto povrce i voce... sargarepa krompir bundeva dzigerica..sve je to puno A vitamina. I onda sad razmisljam, pa ja jedino na vodi da zivim.Molim one koji znaju nesto vise o ovome da mi pomognu... Inace imam psorijazu i zadnjih 20ak dana mi je obuhvatila vise od 70% tela. Nisam mogao da se krecem. I od kada ga pijem povukla se skroz, samo su ostale neke flekice koje ce se skinuti sad na moru (idem za 3 dana na more). Eto, toliko o tome, samo sam hteo o ishrani da vidim kako i sta :) pozdrav svima...
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

lepo,ništa ti aloja nije pomogla?Osobi o kojoj sam ti pisala(ako se sećaš) se skroz povukla i evo,da kucnem,još uvek je dobro.
Mada,sredila je malo i svoj život,pa nema stresove,možda je i to(njoj se uvek pojavljivalo nakon nekog stresa).
Što se tiče vitamina A,mislim da količina koju uneseš ishranom je zanemarljiva i ne može da doprinese hipervitaminozi(avitaminoza-potpuni nedostatak nekog vitamina),osim ako svakodnevno u velikim količinama ne unosiš namirnice koje su extra bogate ovim vitaminom(šargarepa,dinja,narandža,losos-sve što je narandžaste boje).NAravno,to je samo moje mišljenje.Pozdrav
Odgovori