Ovako, posle duze vremena citanja na internetu shvatio sam da imam problem sa nedostakom cink-a.
Kako sam to zakljucio?
Otkad znam za sebe cesto dobijem upalu grla, grip i sl. Godisnje to dobijem vjerovatno 3-4 puta. dakle pretpostavljam da imam losiji imunitet.
Nadalje, nikad nisam bio normalne debljine, uvjek sam bio mrsaviji.
I treci pokazatelj i mozda najocigledniji, jeste da otkad znam za sebe na noktima ruku konstantno mi se javljaju bijele mrlje.
U prilog svoj ovoj prici ide i to da nisam nikad bio neki veliki ljubitelj voca.
Prosle nedelje sam dobio upalu grla ali nisam imao neku vecu temperaturu, ali sam odmah uzeo sumece tablete sa cinkom i vitaminom C, i stvarno ovaj put sam prebolio upalu bez ikakvih antibiotika. I lakse mi je palo.
Sada trazim savjet kako da organizujem ishranu da bih prirodnim putem povecao unos cinka.
Vec sam procitao da cinka najvise ima u ostrigama, dzigerici, nekim sjemenkama itd.
Ako neko ima konkretno resenje kako organizovati ishranu na nedeljnom nivou da se bazira na cinku, da ne pretjeram sa unosom i sl.
Unaprijed hvala.
Nedostatak cink-a
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Nedostatak cink-a
..."and thus the legend is born!"...
Siguran sam da ce se vec naci neki vajni "nutricionista" koji ce poslati silu "korisnih" saveta...

Siguran sam da ce se vec naci neki vajni "nutricionista" koji ce poslati silu "korisnih" saveta...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Nedostatak cink-a
Zanimljivo...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.