najefikasnija dijeta
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
najefikasnija dijeta
zamolila bih sve koji znaju neku proverenu dijetu da mi posalju.UNAPRED ZAHVALNA.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Najbolje je da odes kod doktora nutricioniste da ti na osnovu tvoje krvne slike prepise individualnu dijetu. Mozes i da pokusas sa brojem kalorija, i to tako sto ces unositi 500 cal manje od broja koji dobijes preko sledeceg obrasca:
BMR= 655 + (9 * tezina u kg) + (1.8 * visina u cm) - (4.7 * godine starosti)
Ovo sam nasla negde na internetu, cini mi se bas na ovom forumu, pa procesljaj malo, mozda naidjes na nesto interesantno!
BMR= 655 + (9 * tezina u kg) + (1.8 * visina u cm) - (4.7 * godine starosti)
Ovo sam nasla negde na internetu, cini mi se bas na ovom forumu, pa procesljaj malo, mozda naidjes na nesto interesantno!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Oprobana dijeta - za mesec dana smrsala sam 5kg:
dorucak - pola litra jogurta od 3.2% mlecne masti (ne slabiji posto su kiseliji i otvaraju apetit), sumeca tableta A+C+E+Selen+Cink i evenutalno ako ne mozes da izdrzis 1 integralna kiflica ili manja cokoladica (bonzita)
rucak - normalan, u umerenoj kolicini!veceru - najbolje izbaci skroz, a ako ne mozes uzmi neko voce.
Slatkise smanji na npr. 1 sladoled dnevno ili manju cokoladicu. Hleb 1-2 parceta dnevno. STO VISE SVEZEG POVRCA!
SETNJA, REKREACIJA... ne preterana sportska aktivnost, ne treba da se izmoris.
Kafu svedi na najvise 2 dnevno (zbog celulita).
Meni deluje!
dorucak - pola litra jogurta od 3.2% mlecne masti (ne slabiji posto su kiseliji i otvaraju apetit), sumeca tableta A+C+E+Selen+Cink i evenutalno ako ne mozes da izdrzis 1 integralna kiflica ili manja cokoladica (bonzita)
rucak - normalan, u umerenoj kolicini!veceru - najbolje izbaci skroz, a ako ne mozes uzmi neko voce.
Slatkise smanji na npr. 1 sladoled dnevno ili manju cokoladicu. Hleb 1-2 parceta dnevno. STO VISE SVEZEG POVRCA!
SETNJA, REKREACIJA... ne preterana sportska aktivnost, ne treba da se izmoris.
Kafu svedi na najvise 2 dnevno (zbog celulita).
Meni deluje!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Kod mene pali prosto izbacivanje suvišne hrane 
I obavezno preskakanje kasnih obroka.
Kod onih "ozbiljnijih dijeta" jedino što je funkcionisalo, a na svu sreću ja ga i volim, jeste obeznanjivanje od kupusa i svega "kupusastog" (karfiol, kelj, keleraba, brokoli, prokulice...) Ja sam svukla na taj način 10-tak kg za neka dva i po - tri meseca.
Varijanta prema krvnoj grupi meni je bila fijasko. Ispalo je da treba da se hranim mesom. Pkušala sam, nije da nisam, ali skoro umreh. Bljak. Em previše mesa za moj ukus, em sam bila k'o prebijena.
Jedi što ti prija, smao ne preteruj, malo se aktiviraj i eto rezultata.

I obavezno preskakanje kasnih obroka.
Kod onih "ozbiljnijih dijeta" jedino što je funkcionisalo, a na svu sreću ja ga i volim, jeste obeznanjivanje od kupusa i svega "kupusastog" (karfiol, kelj, keleraba, brokoli, prokulice...) Ja sam svukla na taj način 10-tak kg za neka dva i po - tri meseca.
Varijanta prema krvnoj grupi meni je bila fijasko. Ispalo je da treba da se hranim mesom. Pkušala sam, nije da nisam, ali skoro umreh. Bljak. Em previše mesa za moj ukus, em sam bila k'o prebijena.
Jedi što ti prija, smao ne preteruj, malo se aktiviraj i eto rezultata.
Niko neze da prihvati jednostavan savet:
ne treba sprovoditi dijetu za osobe koje treba da izgube 5 ili 7 kg.
Mora se izmeniti sam odnos prema hrani i pridrzavati se najosnovnijih principa: redovnost obroka, zdrve nemirnice, jednostavan nacin obrade namirnica, a posebno izbegavati one grickalice sa mnogo kalorija kao i nocno grickanje uz tv.
I takav nacin ishrane usvojiti za stalno.
To je tesko samo u pocetku, lai se isplati pokusati. Dobija se i na zdravlju i na lepom izgledu.
pozdrav,
danka
ne treba sprovoditi dijetu za osobe koje treba da izgube 5 ili 7 kg.
Mora se izmeniti sam odnos prema hrani i pridrzavati se najosnovnijih principa: redovnost obroka, zdrve nemirnice, jednostavan nacin obrade namirnica, a posebno izbegavati one grickalice sa mnogo kalorija kao i nocno grickanje uz tv.
I takav nacin ishrane usvojiti za stalno.
To je tesko samo u pocetku, lai se isplati pokusati. Dobija se i na zdravlju i na lepom izgledu.
pozdrav,
danka