nadutost

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ria
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2005 11:49 pm

nadutost

Post od ria »

imam 29 god.jakos e cesto nadimam.nekad ustanem ujutru ne stavim nsita u usta ali sam ako balon. izbegavam suhomesnate proizvode i imamm problema sa hemoroidima. sta preporucujete za nadimanje i sta msilite da je razlog tome.

hvala
mimcek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 4:05 pm

Post od mimcek »

--
Poslednja izmena od mimcek u Sre Mar 23, 2005 1:12 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
mimcek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 4:05 pm

Post od mimcek »

--
Poslednja izmena od mimcek u Sre Mar 23, 2005 1:13 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

A da proverite gljivice u stolici?! I one mogu da budu uzrok nadutosti, bar je to slucaj sa mnom!
Pozdrav
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

UKoliko se nadutost javlja cesto i nije direktno vezana za hranu, treba OBAVEZNO proveriti kod lekara sta je u pitanju.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Moj saveti je dok ne utvrdis o cemu je rec, da izbegavas svu hranu koja nadima. Svi mi vec znamo da tu spada kupus i pasulj, ali uglavnom ne znamo da su na tom spisku i ostale mahunarke (grasak, boranija....) Nikako GAZIRANA pica! Meni su lekari rekli da ako mogu izbegnem i grozdje. U apotekama bi trebalo da ima tableta koje pomazu kod nadutosti.
Cinnamon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 10:03 am

Post od Cinnamon »

ima dosta hrane koja nadima, ali da sad ne bih mijenjala tvoju ishranu, preporucicu ti da nadjes kapsule od paprene metvice. ili ulje od toga. jako je efikasno protiv nadutosti i gasova.
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Ovo etarsko ulje od mente moze svakako da pomogne, a tablete mogu da se kupe i bez recepta u svakoj apoteci i zovu se Gasvan ili Subsimplex.
Razlog moze da bude svasta,bukvalno:od cuvene nervne baze,sto pripisuju sindromu nervoznih creva,preko previse brzog jela i gutanja vazduha , pa do ozbiljnijih bolesti kao sto su ulc.kolitis,Cronova bolest, gastrititis i da ne zaboravim , neke zaraze sa npr. amebama i sl zivuljkama koje naprave frku u gastoinest,traktu. Ipak , neke od ovih ozbiljijih stvari idu i sa prolivima, bolovima ,krvi i sluzi u stolici, pa ako njih nemas onda razmisli o ovim "laksim" varijantama.
jj.dd.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 28, 2005 7:06 pm

Post od jj.dd. »

Moj suprug je imao nadutost godinu dana."Strucnjaci" su ga kompletno pregledali(snimali su mu i glavu), a na kraju su ga poslali kod neuropsihijatra koji je ustanovio depresiju u nakljukao ga lekovima.Na svoje sopstveno insistiranje uradili su mu UZ stomaka i pronasli kamen u zucnoj kesi velicine 2,5 cm i vise manjih kamena.Za tih godinu dana je smrsao 20 kg, jer nije mogao nista da jede zbog nadutosti.Januara meseca ove godine su mu izvadili zucnu kesu(laparoskopski). Sada je o.k.
Predlazem ti da insistiras da ti urade U.Z. stomaka, kako ne bi gubo vreme koristeci cajeve, lekove itd.
POZDRAV,JJ.DD.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Ja sam imala slican problem kad sam bila deblja. Radila sam i UZ zeludca i eho abdomena, ali su mi svi nalazi uredni. Jedino mi je dr. rekao da je verovatno nesto na nervnoj bazi. Kad sam smrsala problem je nestao...
emanuela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 12:21 pm

Post od emanuela »

Meni pomazu tablete Digestin ,uzimaju se prije jela.
Odgovori