imam 29 god.jakos e cesto nadimam.nekad ustanem ujutru ne stavim nsita u usta ali sam ako balon. izbegavam suhomesnate proizvode i imamm problema sa hemoroidima. sta preporucujete za nadimanje i sta msilite da je razlog tome.
hvala
nadutost
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Moj saveti je dok ne utvrdis o cemu je rec, da izbegavas svu hranu koja nadima. Svi mi vec znamo da tu spada kupus i pasulj, ali uglavnom ne znamo da su na tom spisku i ostale mahunarke (grasak, boranija....) Nikako GAZIRANA pica! Meni su lekari rekli da ako mogu izbegnem i grozdje. U apotekama bi trebalo da ima tableta koje pomazu kod nadutosti.
Ovo etarsko ulje od mente moze svakako da pomogne, a tablete mogu da se kupe i bez recepta u svakoj apoteci i zovu se Gasvan ili Subsimplex.
Razlog moze da bude svasta,bukvalno:od cuvene nervne baze,sto pripisuju sindromu nervoznih creva,preko previse brzog jela i gutanja vazduha , pa do ozbiljnijih bolesti kao sto su ulc.kolitis,Cronova bolest, gastrititis i da ne zaboravim , neke zaraze sa npr. amebama i sl zivuljkama koje naprave frku u gastoinest,traktu. Ipak , neke od ovih ozbiljijih stvari idu i sa prolivima, bolovima ,krvi i sluzi u stolici, pa ako njih nemas onda razmisli o ovim "laksim" varijantama.
Razlog moze da bude svasta,bukvalno:od cuvene nervne baze,sto pripisuju sindromu nervoznih creva,preko previse brzog jela i gutanja vazduha , pa do ozbiljnijih bolesti kao sto su ulc.kolitis,Cronova bolest, gastrititis i da ne zaboravim , neke zaraze sa npr. amebama i sl zivuljkama koje naprave frku u gastoinest,traktu. Ipak , neke od ovih ozbiljijih stvari idu i sa prolivima, bolovima ,krvi i sluzi u stolici, pa ako njih nemas onda razmisli o ovim "laksim" varijantama.
Moj suprug je imao nadutost godinu dana."Strucnjaci" su ga kompletno pregledali(snimali su mu i glavu), a na kraju su ga poslali kod neuropsihijatra koji je ustanovio depresiju u nakljukao ga lekovima.Na svoje sopstveno insistiranje uradili su mu UZ stomaka i pronasli kamen u zucnoj kesi velicine 2,5 cm i vise manjih kamena.Za tih godinu dana je smrsao 20 kg, jer nije mogao nista da jede zbog nadutosti.Januara meseca ove godine su mu izvadili zucnu kesu(laparoskopski). Sada je o.k.
Predlazem ti da insistiras da ti urade U.Z. stomaka, kako ne bi gubo vreme koristeci cajeve, lekove itd.
POZDRAV,JJ.DD.
Predlazem ti da insistiras da ti urade U.Z. stomaka, kako ne bi gubo vreme koristeci cajeve, lekove itd.
POZDRAV,JJ.DD.