Momku koji ima blago povisen secer i veoma nizak HDL preporuceno je da to pokusa da sanira ishranom. Preporucena ja morska riba (tuna, losos, skusa), medjutim on ne moze da je jede. Tunu nekada i pojede, ali ovo ostalo ne moze. Taj miris morske ribe ga tera na povra...
Mene interesuje da li neka slatkovodna riba moze da bude adekvatna zamena. Takodje moram reci da tu ribu mozemo kupiti u ribarnici, znaci "vestacki" uzgajanu.
Molim Vas za savet
Molim za savet
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Za nizak HDL dobro je uzimati svaki dan po saku ciscenih oraha.To sam probala i odlicno i brzo deluje.Korisni holesterol za kratko vreme se pokaci i doge na normalu.A umesto ribe, to je to sto su preporucili Majmunche i neu3no. Omega 3 i riblje ulje (sto je isto), ima u svakoj apoteci.
Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sto se tice zamene morske ribe slatkovodnom,to ne moze,jer to sto ima morska nema u recnoj.Ja ne znam zasto mu smeta morska riba,kad recna ima jaci miris,ali potrazite neke recepte na netu ili negde,moze jako dobro da se spremi i da ima odlican ukus.Najbolje je da uzima omega3 masne kiseline,a sto se secera tice,probajte da u casu jogurta stavite kasicicu cimeta i kasicicu kokosovog brasna,ja to nisam probala ali su mi rekli da deluje i da je ukusno.
Neka ne jede kada mu se to gadi!
Hrana koja se jede na silu se nikada ne iskoristi kako valja.
Neka proba za pastrmkom na zaru (ona nema onaj miris a ima dosta korisnih masnoca iako je to recna riba).
Takodje neka jede orahe koji imaju slicu masnocu kao i one nabrojane ribe, verovali ili ne.
Naravno, ne vise od sake oraha/dan.
pozdrav
Hrana koja se jede na silu se nikada ne iskoristi kako valja.
Neka proba za pastrmkom na zaru (ona nema onaj miris a ima dosta korisnih masnoca iako je to recna riba).
Takodje neka jede orahe koji imaju slicu masnocu kao i one nabrojane ribe, verovali ili ne.
Naravno, ne vise od sake oraha/dan.
pozdrav
Meni su poviseni i HDL i LDL i doktoka mi je dala izbor od 4 ribe :
oslic
skarpina
pastrmka
haringa
problem je sto ja uopste ne jedem ribu, od malena i nikad je nisam jela
.
Tako da je nisam uzimala ni u ovoj dijeti, jer sam imala alternativu u govedini i piletini.
Kuvana govedina je grozna, tvrda, pa sam sasvim presla na piletinu na zaru.
Moje misljenje je da ne treba jesti nesto sto ne volis, sve dok ne postoji alternetiva.
Onda dijeta postane mucenje, a ako je dugotrajana...
Kao sto vidis za snizene i povisene vrednosti LDL holesterola daju se sasvim druge vrste ribe, tako da treba biti obazriv i opet se konsultovati sa doktorom koji je i dao dijetu.
oslic
skarpina
pastrmka
haringa
problem je sto ja uopste ne jedem ribu, od malena i nikad je nisam jela

Tako da je nisam uzimala ni u ovoj dijeti, jer sam imala alternativu u govedini i piletini.
Kuvana govedina je grozna, tvrda, pa sam sasvim presla na piletinu na zaru.
Moje misljenje je da ne treba jesti nesto sto ne volis, sve dok ne postoji alternetiva.
Onda dijeta postane mucenje, a ako je dugotrajana...

Kao sto vidis za snizene i povisene vrednosti LDL holesterola daju se sasvim druge vrste ribe, tako da treba biti obazriv i opet se konsultovati sa doktorom koji je i dao dijetu.