Pozzzzz nov sam na forumu sve pohvale za isti. Imam jednu nedoumicu :
Ja sam pre 2 god bio visok 185 i imao 55kg sada sam sa istom visinom imam 68kg na ovoj kilazi mogu da se zahvalim iskljucivo melku jer sam pio i po 3l dnevno... E sad imam mogucnost da pocnem da pijem kozije mleko, da li je i kozije mleko dobro za gojenje kao i kravlje ??? Ne bih zeleo da se vratim na 55kg. Mnogo njih mi je reklo da kozije jos bolje za masu, al opet ima i onih koji ne misle tako... Pa ako moze neko da mi odg . Hvala unapred
Mleko ???
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
- draganstojicevic
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
- Kontakt:
Re: Mleko ???
Mleko u velikim kolicinama nije dobro unositi, jer moze da poremeti lipidni status.
Kao i ostalo, nista u preteranim kolicinama, a slozicete se da je 3 l ipak malo previse.
Cesci obroci, ravnomerno, rasporedjeni, sport i eto kilaze.
Dr med. Dragan Stojicevic
Kao i ostalo, nista u preteranim kolicinama, a slozicete se da je 3 l ipak malo previse.
Cesci obroci, ravnomerno, rasporedjeni, sport i eto kilaze.
Dr med. Dragan Stojicevic
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 31, 2011 6:18 pm
Hvala, mada mislim da se nismo razumeli. Mene zanima ako predjem na kozje mleko, da li ce to uticati na masu tj na dobijanje kg ?
Ispitivanja važnosti kozijeg mleka su uglavnom iz medicinskih istraživačkih centara i ukazuju na terapeutske i zdravstvene potrebe. Zapaženo je da masne globule koziejg mleka usitnjene mehaničkim putem nose sa sobom enzim ksantin-oksidazu, koja se oslobađa i penetira u intestinalne zidove i prelazi u krv. Ona u krvi stimuliše povećano oslobađanje holesterola, koji stvara sloj masnog materijala na zidovima krvnih sudova. Tada se enzim ksantin-oksidaza izlučuje iz organizma bez bitne absorpcije. Estri glicerola su veći u kozjem mleku, što je značajno u ishrani novorođenčadi. Kozje mleko ima manje orotične kiseline, koja ima važnu ulogu u sindromu masne jetre, problemima sa holesterolom. Osobe koje su alergične na kravlje mleko su ustvari osetljive na oslobađanje količine histemina. Tako oslobođeni histamin proizvodi simptome koji se stvaraju u intraceluarnom prostoru limfne žlezde.Kozije mleko po sastavu, osobinama i po biološkoj i energetskoj vrednost ne zaostaje za kravljim mlekom, ovo mleko ima veću hranljivu i biološku vrednost od kravljeg mleka zato što ima veći sadržaj biološke punovrednije surutkine belančevine.Kozje mleko je pogodno za tretmane astme, ekcema, migrene, stomačnih problema.fantastiko napisao:Hvala, mada mislim da se nismo razumeli. Mene zanima ako predjem na kozje mleko, da li ce to uticati na masu tj na dobijanje kg ?
Da ti prevedem.... kozje je DOSTA ZDRAVIJE... al' najvise je bitna ishrana koza.... jer ako se one hrane naprimer modifikovanom hranom sto podrazumeva neke koncentrate i te stvari, samim tim postaje drugacije i utice drugacije. Preporucujem ti kozje mleko al gledaj da bude sa nekih pasnjaka i planina. Ja bih voleo da mogu da pijem al ukus me sprecava. Sad imam pitanje za doktora Stojicevica, da li znate cime bih mogao prikriti, a da nije neki kakao, kafa ili neskvik. Hvala.
I jos nesto, dobro je magarece mleko. I samo nemoj puno da pijes (mislim na bilo koje) doktor je dobro naveo zasto. Poz
-
- Novi član
Ok picu umerenije, al meni mleko prija
Nego sto se tice ukusa ja nisam osetio nikakvu razliku, mnogi su mi pricali da je gadno, ovakvo ili onakvo, al razliku nisam osetio isto mji je kao da pijem kravlje. A mleko od magarca je preskupo 1l kosta od 40 pa do 100e 
Znaci i kozije mleko goji da rezimiramo ?

Znaci i kozije mleko goji da rezimiramo ?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Goji višak kalorija a ne specifična namirnica. Mleko u toj količini sadrži nešto proteina ali sadrži i gomilu šećera (laktozu) i mlečnu mast koja spada u zasićene masti sa kojima ne treba preterivati jer kao što je doktor već rekao mogu da poremete lipidni status - povećaju masnoće u krvi.
Za gojenje je pametnije koristiti složene ugljene hidrate - krompir, pirinač, griz, integralnu testeninu i slično. Tri obroka dnevno, ne više jer veći broj obroka ubrzava metabolizam.
Bitno je i koliko imaš godina, mnogi u mladosti imaju brz metabolizam koji počne da se usporava negde u drugoj polovini dvadesetih. Bitno je i kakav život vodiš, kakav odnos imaš prema hrani i kakve navike. I ta kilaža koju sad imaš je premala, po meni, i znatan višak i znatan manjak kilaže ukazuju na neki problem.
Za gojenje je pametnije koristiti složene ugljene hidrate - krompir, pirinač, griz, integralnu testeninu i slično. Tri obroka dnevno, ne više jer veći broj obroka ubrzava metabolizam.
Bitno je i koliko imaš godina, mnogi u mladosti imaju brz metabolizam koji počne da se usporava negde u drugoj polovini dvadesetih. Bitno je i kakav život vodiš, kakav odnos imaš prema hrani i kakve navike. I ta kilaža koju sad imaš je premala, po meni, i znatan višak i znatan manjak kilaže ukazuju na neki problem.
-
- Novi član
Pa imam 23godine , ne pusim, pijem samo ponekad (1-2 mesecno) , isao sam u teretanu al sam prestao. Znam i ja da je premala i trudim se da se sto pre ugojim, zato na sto mesta trazim pomoc, al najgore sto mi svi razlicito pricaju . Na primer za obroke, dosta ljudi mi je reklo da imam obroke na svaka dva sata, da pijem mleko posle svakog obroka i po dve kasicice meda.... Cak iz ocaja sam kupio i kreatin al nisam poceo da pijem ... samo da se ugojim !
Druze batali ti kozje mleko i predji na jare. Od njega se goji.
Salu na stranu.
Trebas imati 5-6 kvalitetnih obroka u toku dana.
Da bi se gojio tj dobijao na kilazi trebas biti u kalorijskom suficitu.Trebas uneti vise kalorija nego sto trosis.
Ako ti nesto nije jasno javi mi se na PP pa cu ti pojasniti kako i sta, mrzi me sada da kucam.
I da ko ti je kazao da kreatin goji taj te je bas slagao.
Salu na stranu.
Trebas imati 5-6 kvalitetnih obroka u toku dana.
Da bi se gojio tj dobijao na kilazi trebas biti u kalorijskom suficitu.Trebas uneti vise kalorija nego sto trosis.
Ako ti nesto nije jasno javi mi se na PP pa cu ti pojasniti kako i sta, mrzi me sada da kucam.
I da ko ti je kazao da kreatin goji taj te je bas slagao.