Mesne preradjevine

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Aleksandar011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 5:10 pm

Mesne preradjevine

Post od Aleksandar011 »

Posto polako sve vise primam savete za makrobioticki nacin ishrane, interesuje me, posto se vrlo malo prica o pravilnom konzumiranju mesa, koja mesna preradjevina je NAJMANJE stetna po organizam.
Upoznat sam da sve vrste virsli i pasteta su veoma stetne zbog velikog prisustva nitrita i ostalih stetnih materija. Kad treba da izaberem neku vrstu nareska za dorucak bacen sam u dilemu. Pileci parizeri, svinjski kare, prashka shunka, pileca prsa, suvi vrat ili pecenica? Poredjao sam otprilike po ceni. Izbacio sam namerno kulen i cajnu jer znam da su mnogo nezdravi. Od ovog nabrojanog, da li je i najskuplje i najmanje stetno ili ne?
Nemojte mi reci da ne uzimam nista jer nesto ipak moram, pitanje je samo sta...
Hvala unapred na odgovoru.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Na zalost, nista od navedenog.... :( , osim e v e n t u a l n o, pecenice, ali ne svinjske. Bukvalno SVE sto si nabrojao je MNOGO NEZDRAVO, a narocito sve sto je u konzervi!!!!! Cak ni riba u konzervi nije zdrava, zbog svih propratnih konzervansa koji se stavljaju tu!!! :(
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Moja lista bi izgledala ovako: pileća ili ćureća prsa, pa svinjski kare. U principu ne valja da je meso dimljeno. Postoje sad kao neka mesa sa aromom dima, mada ja to nisam video.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
subman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2005 10:13 pm

Post od subman »

Ma mesne preradjevine su uzas.
To bi trebao svako normalan da izbaci totalno iz ishrane , ja ih ne jedem vec godinama.
Odgovori