Posto polako sve vise primam savete za makrobioticki nacin ishrane, interesuje me, posto se vrlo malo prica o pravilnom konzumiranju mesa, koja mesna preradjevina je NAJMANJE stetna po organizam.
Upoznat sam da sve vrste virsli i pasteta su veoma stetne zbog velikog prisustva nitrita i ostalih stetnih materija. Kad treba da izaberem neku vrstu nareska za dorucak bacen sam u dilemu. Pileci parizeri, svinjski kare, prashka shunka, pileca prsa, suvi vrat ili pecenica? Poredjao sam otprilike po ceni. Izbacio sam namerno kulen i cajnu jer znam da su mnogo nezdravi. Od ovog nabrojanog, da li je i najskuplje i najmanje stetno ili ne?
Nemojte mi reci da ne uzimam nista jer nesto ipak moram, pitanje je samo sta...
Hvala unapred na odgovoru.
Na zalost, nista od navedenog.... , osim e v e n t u a l n o, pecenice, ali ne svinjske. Bukvalno SVE sto si nabrojao je MNOGO NEZDRAVO, a narocito sve sto je u konzervi!!!!! Cak ni riba u konzervi nije zdrava, zbog svih propratnih konzervansa koji se stavljaju tu!!!
Moja lista bi izgledala ovako: pileća ili ćureća prsa, pa svinjski kare. U principu ne valja da je meso dimljeno. Postoje sad kao neka mesa sa aromom dima, mada ja to nisam video.