Lecenje vodom?!?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Please try the following:

* If you typed the page address in the Address bar, make sure that it is spelled correctly.
* Open the www.rawfor30days.com home page, and then look for links to the information you want.
* Click the Back button to try another link.

HTTP 404 - File not found
Internet Information Services

Technical Information (for support personnel)

* More information:
Microsoft Support

Evo to mi MARS Pokaze i na tvom onom linku, kad pokusham da ga otvorim!U svakom sluchaju hvala na pokushaju za pomoci :)
______Pozdrav
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

neke You Tube na ovom linku pojma nemam o chemu i shta je ono :roll:
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 11:21 pm

Post od Orchid_girl »

Ukratko to je link za trejler o filmu- koji se prevedeno zove "Na sirovoj ishrani 30 dana".
Posto je mene to zanimalo, iako nemam dijabetes, gledala sam ga- trejler nije nista posebno, ali je poseban u tome, sto nam pokazuje koliko smo zaboravili da je nas organizam jedna savrsena masina...u konkretnom slucaju ucesnici su se skinuli sa lekova u nekom besmisleno kratkom roku, mada su nastavili da prate visinu secera u krvi.

Stvarno mislim da nas organizam moze toliko toga i da mu trebati sansu...a i shvatiti da ako smo rodjeni zdravi (kakva god da nam je genetika), a onda se razboleli, najverovatnije nesto sto smo "uradili" organizmu mi, je uzrok bolesti- treba dati organizmu sansu da on to ispravi, ne lekovima ili slicno, jer oni nista ne lece vec smanjuju/uklanjaju simptome, vec ne oduzimajuci organizmu neophodnu energiju...Ja sam poklonik ishrane sirovom hranom i "gladovanja" na sveze cedjenim sokovima.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

To je neshto slichno ovom.Pastovat tju Vam post od jednog usera nick lepisinisa !Sa foruma Svet Biljaka!

Ima jedan metod koji stiže iz Amerike (hajde da ne kažem da sam znao za to već 20 god.) jede se strogo sirova biljna hrana u periodu od tri meseca. Rezultai su fantastični i dijabetes nestaje za tri meseca s tim što treba uzimati "zelenu magmu" (ima je u zdravoj hrani) to je mlada trava od ječma prerađena prirodnim putem i sasušena u prah. Jako bih voleo da pomognemo dijabetičarima sobzirom da sam gledao stravične primere u bolnici gde ljudima seku delove tela jer usled dijabetesa dobijaju bezazlene rane koje nemogu da zarastu, dolazi do sepse i gubitka ekstremiteta. Strašno. Ova tema je veoma VAŽNA i netreba je zanemariti. Dijeta se zove HALELUJA i rezultai su fantastični. Ljudi se skidaju sa insulina u periodu od maksimalno tri meseca. Treba pročitai i knjigu "Živeti bez bolesti" s tim što iz te knjige treba izuzeti svu hranu životinjskog porekla kada su dijabetičari u pitanju to je strogo zabranjeno. Meni je sad stiglo seme jedne lepe biljke stevie koja je izvrstan zaslađivač za dijabetičare i za sve koji hoće da žive zdravo. Biljka je 200x slađa od šećera pritom ima 0 kalorija i regeneriše pankreas. Pritom je lekovitija od zelenog čaja.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Samo je tu jedan mali problem što nesmeš da okusiš ništa od mlečnih proizvoda pa ni mleko koliko god da je obrano. Zelene magme ima u diskontu makrobiotike na Zvezdari u Bulevaru su kod Kluza. Cena magme je 1300 + pdv. Tako da je tu najeftinija a ima dosta toga što ti treba po veoma dobrim cenama. Ali nezaboravi da zelena magma nije čudotvorna i deluje samo uz dijetu sa sirovom biljnom hranom. Ako je koristiš samu po sebi i hraniš se uobičajeno, nema efekta i onda je veoma skupa.
Jasbi da mislio sam na tu knjigu. Stevia nemože da se nađe u Evropi. Zabranjena je jer direktno ugrožava industriju šećera i zaslađivača. U Americi je ima jer su se oni lukavo dosetili i stavili je u kategoriju saplemenata, dodacima ishrani. Ja sam poručio seme iz Amerike inače je poreklom iz Paragvaja. Oni je imaju kao zaslađivač u obliku praha i u tečnom stanju gde su tri kapi isto što i kašika šećera. Jedno pakovanje od otprilike 100 gr. Može da ti traje više od godinu dana. Od nje se prave sve vrste slatkiša jedino nije dobra za kisela testa, zašto neznam. Idi na sajt www.sweetleaf.com, www.stevia-plant.com i ako imaš kreditnu karticu poslaće ti. Idi na sajt www.hacres.com gde ti je cela tehnologija za dijetu od tri meseca od koje 100% silaziš sa lekova. Umesto barlymax-a koji oni prodaju u toj dijeti ovde možeš da kupiš u zdravoj hrani "zelenu magmu". To je isto. Najvašnije je pridržavati se te dijete i to je sve. Mali napor sa fantastičnim rezultatima.

Želim ti da što pre ozdraviš iako misliš da to nije moguće odgovorno ti tvrdim da je moguće i ako se pridržavaš ove dijete uspećeš. Imamo grupu za podršku ovde u Beogradu. Možemo te uputiti u detalje celog postupka a dobićeš ako to želiš, DVD sa materijalom dijete, knjigu i sve što ti treba da se izboriš sa svojom bolešću i da je pobediš.

Ako Vas neshto buni ?To se on obratja nekom ko ga je pitao u vezi te dijete neshto? :wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Evo josh i ovo mislim da ce nekom koristiti?

Dragi moji evo ovako. Nesme ni jaja znam da je teško ali je jako delotvorno. Amerikanci su uradili sledeće. Jednu grupu ljudi sa jako visokim šećerom preko 20 stavili su u jedan kamp u Texasu (dakle u pustinji). Nije bilo dozvoljeno jesti meso, mesne prerađevine. Mleko, mlečne prerađevine kao ni jaja. Zabranjena je bila upotreba alkohola i duvana. Znači sve što normalan čovek "voli". Jeli su samo sirovo voće i povrće u neograničenim količinama i šetnja je bila u terapiji. Za mesec dana pacijenati su skinuli šećer na polovinu a za tri meseca šećer je bio potpuno normalan i bili su zdravi. Mnogi od njih su bili veoma gojazni. Ovom dijetom su skoro prepolovili svoju težinu. Nemoj se uzdati u veštačke preparate za dijabetičare nisu zdravi. Aspartam je kancerogen, insulin opet nije zdrav ali je neophodan dijabetičarima. Veruj mi gledao sam svakodnevno ljude na klinici kojima odsecaju prste na nogama i rukama jer im se tkivo polako raspada od dijabetesa. U sebi sam plakao zajedno sa njima jer sam imao rešenje a neće da me slušaju. Idu na skupe terapije koje samo privremeno odlažu neminovno. Zašto neće da prihvate tako jednostavno i prosto rešenje i izleče se zauvek nikada mi neće biti jasno. Ali nikada. Zar je ta ljubav prema mesu i nepravilnoj ishrani toliko jaka da smo spremni da žrtvujemo svoje telo i svoj život da bi zadovoljili svoju želju za jedenjem mesa koje je tako štetno pogotovo dijabetičarima. Molim te poseti sajt www.hacres.com i uveri se u delovanje ove dijete.

Prošle godine je u kući do nas je preminuo komšija od raka debelog creva. Mogli smo da mu pomognemo samo da je to želeo. Nije hteo da prihvati da se odrekne hrane životinjskog porekla i umro je u 51-voj godini života (mlad čovek). Samo da je malo odstupio od svojih principa i prihvatio ovu dijetu danas bi bio među nama. Ne pišem napamet već na osnovu činjenica, na osnovu svog iskustva i iskustva ljudi koji se tako hrane. Rezultati su neverovatni.

Rešenje za dijabetes je tako jednostavno i jeftino. U suštini nije teško samo ga treba prihvatiti. Nikoga ovde ne prisiljavam da menja stanje svog zdravlja. Svako neka postupa onako kako smatra da je najbolje za njega ali ima rešenja za potpuno izlečenje pa ko hoće nek prihvati a ko neće opet odluka je na nama samima. Slobodna volja svih nas.
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član

Post od Orchid_girl »

Da, Haleluja dijeta je jos jedno ime ove "dijete", mislim da ima jos naziva.

Interesuje me sta neko kao ti misli o tome, sa obzirom da imas dijabetes?
Kakva ti je trenutna ishrana?
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Ona ne misli nista.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Orchid_girl napisao:Da, Haleluja dijeta je jos jedno ime ove "dijete", mislim da ima jos naziva.

Interesuje me sta neko kao ti misli o tome, sa obzirom da imas dijabetes?
Kakva ti je trenutna ishrana?
Izbacila sam iz ishrane hleb ili smanjila na naj minimalnije shto je moguce.Pre sam bash dosta jela testa ,hleba .A sad eventualno parcence i to po mogucnosti crnog .Jogurt nemasni
Ujutru proju (bez ichega,sira i td) i jedan jogurt nemasni .Ruchak recimo riba jedna i bareno povrce.Kako kad?Vecinom spremam buraniju jer ona je jako dobra protiv dijabetesa.Pocesto spremim i salatu od buranije i jogurta.Piletinu sa roshtilja (belo meso ) barenu junetinu i piletinu bareno za ruchak oko 100 do 150 gr.Od salata krastavce mlade ,paradajza.Kupus mladi rendani a i kuvani sa junetinom ..Zimus dok je bilo kupusa kiselog jela sam mnogo i kao salatu i kuvani.Uveche skoro nikad ne veceram (izbacila sam)ako bash ogladnim zavaram zeludac sa nekim korenom chichoke ili ti divljeg krompira koji je preporuchljiv za ishranu dijabeticara.I vode pijem dosta naj manje oko 2 do 2.5 litra minimun.Sokove sam izbacila .Limun ponekad uzmem narandzu isto tako .Od sireva izbegavam masne sireve kaxkavalje trapiste i td.mladi sir ponekad uzmem po 100 do 150 gr.Chorbitze kuvam od povrca .Grashak ne jer on je ima mnogo secera u sebi.I tako :roll:
Kako kad raspodelim da mi bude raznovrsno a ne preterano i da obroci budu manji a cesci naj manje oko 5 obroka.S tim shto recimo u medjuobrok rachunam chashu jogurta nemasnog.I tako ne mogu se sad setiti svega.Mnogo se krecem.Radim vezbe ujutru i uveche po 30 do 40 min.Shetam.I vezbam na spravi (imitator nordijskog skijanja) koliko mogu dnevno i kad? :roll: Grickalice sam izbacila ponekad uzmem bombonu orbit drops bez secera ili zvaku toliko da bash neshto se mora uzeti.Ne pushim a pushila sam dugo i mnogo.Sad nikako.
E za sad toliko! Pozdrav
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

MARS napisao:Ona ne misli nista.

A ti mislish?Odash od teme do teme ,niko te ne he*be pa odash zamnom i pod*ebavash!Idi radi neshto,nadji drushtvo .Shta si se zalepio za mene ako Boga znash jesi li ti normalan?Ja nemislim nista? :roll: Ti da mislish neshto i da imash s chim nebi se tako zenama obracao !Shetaj ,otvarash temu nigde niko ziv slovo ti ne ostavlja.Zbog tvojih "MISLI"
STIDI SE VISE!Na svakoj temi ti neshto meni dobacujesh !Pa imaju i administratori ,neko ce se naci i za takve nekulturne protuve :oops:
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član

Post od Orchid_girl »

Koliko dugo imas dijabetes? I koji ti je dugotrajni plan da ga se resis? Bas me interesuje, izvini ako davim...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Ja sam tachno 28 novembra 2007 .Godine ,dozivela mozdani udar tachnije 2 mozdana udara u jednom danu sam imala.I Kao posledica toga bila sam slogirana 3i po meseca.Leva strana!Tada su mi pronashli secer koji je bio oko 15 .I rekli su mi da je to od shoka i da je prolazni( a do tad nisam imala secer) kontrolisala sam ga bila 19 oktobra i bio je u redu ).Medjutim oni su se borili da me osposobe ako mognu da prohodam.Bilo je jezivo :cry: .E tad su mi davali inzulin neki kristalni !Uvece i ujutru .Nekih mesec i po !Onda su probali da me prebace na tablete i poceli su mi davati diprijan 2 tabletice ujutru i 2 uvece.I tako i danas dani .Secer mi je oko 7.5 do 8 ponekad.A uspevam ga spustiti i do 5.5 ili 6 ..Tad sam bash srecna.Pa neznam.Ja bih da najsrecnija bila da ga mogu odma e reshiti.Rekli su mi da se neeesmem nervirati nikako .A kako to izvesti?Imam jedno dete i ono mi je na kraj sveta :cry: .Pa da joj ruze cvetaju ,dusha boli.Bash sam sa muzem razgovarala da bi trebala krenuti sa onom dijetom haleluja !Ali neshto mi je teshko ,krenuti sama .Videt cu mozda sad ako mi cerka bude dolazila letos.Mozda uz nju da vidim neshto .Jer kad se krene treba do kraja isterati to.A i mora se imati raznovrsno povrce namirnice i meriti sve ,Ima tu toga treba se bash upustiti i biti rigorozan!Ja inache imam 49 godina.A cerkica mi zavrsava medicinu u Australiji i sportista je ,mnogo drzi do zdrave ishrane!Pa uz nju bih lakse.Trenutno i radi tamo kao fizioterapeut .Danas mi kaze.Sacekaj me pa ja cu sa tobom polako .Ostat ce 3 meseca.A do tad da ovako kao do sad da radim pa videt cu shta i kako?

E sad da li sam ti odgovorila shta si ocekivala ??? :roll:
Pozdrav
P.S
A shta je sa tobom i u chemu je problem, i shto bih ti dijetu tu ?
Sve naj bolje ti zelim...
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član

Post od Orchid_girl »

Uh, to je bas puno losih stvari od jednom- bas mi je zao kada tako nesto cujem...Niko to ne zasluzuje, ali vazno je da je sada bolje i da ide uzlaznom linijom :P

Haleluja dijeta zvuci dosta extremno, tako da bih svima preporucila, da pocnu polako- prelaz na vegan ishranu je vec veliki korak, i ljudi osete veliku razliku, ako se uz to jos trudi da se dosta (ne sve) narirnica unos svezih, to vec ishrana koja moze da zdravstveno pomogne. Plus kod nas ima toliko vec prodavnica zdrave hrane gde mogu da se nadju i sendvici, pitice i sl. bez zivotinjskih proizvoda, da sve to moze da bude i lako i ukusno!

Ja sam pocela sa ovim nacinom ishrane radi detoksikacije organizna i psihe, i zbog svih prednosti koje kazu da nudi- od ciste koze koja sija, do manje sna, do osecaja smirenosti i stabilnosti, visokog nivoa energije itd. Hocu da vidim da li je sve to tako.
Ipak, mislim da cu biti na 100% sirovoj hrani samo 2-3 meseca, pa cu smanjiti na 90% zbog praznika, rodjendana, a i generalno je socijalno prihvatljivije jesti djubre nego piti vodu :roll:

Zelim ti sve najlepse i zelim ti puno snage da prebrodis ne samo ovu bolest nego i tugu i prazninu za cerkom...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Pa jeste u pravu si!Meni nije problem da ne uzimam meso !Bash bez mesa mogu i nikad ga ne pozelim reetko retko,skoro nikad!Ali sachekat cu jer moje stanje je bash slozeno i bilo jako ,jako teshko !Tako da nesmem naglo nishta i na svoju ruku!Ih da je meni samo dijeta onako kao kod tebe ,psihe radi i shta ti ja znam.Ja bih to odmah krenula.Ovako moram voditi o 1000 i 1 stvari.Pa polako ona je bash upucena u to podosta a i svaku namirnicu prati koliko chegaima i da li ja smem to da uzimam?Evo i sad smo se chule .Kaze bila je danas kod kolega nekih nutricionista njihovih ,uzela neke knjige pa ce pogledati kad stigne dete!Polako ipak ona uchi i radi i drzi treninge 3x sedmichno .I kaze i ona ce samnom da ide na tu dijetu !Jer tamo zivi brzoo,hrani se nezdravo zbog jurnjave!Pa kaze ujedno i svoj organizam da ochisti a i zbog mene u dvoje je lakshe kaze.Dushitza moja lepa :( .Pozdravljam te i hvala na lepim rechima i zeljama !I ja tebi zelim da uspesh u onom ka chemu stremish!
Prijatno i mnogo srece ..
Chujemo se dushitze :P
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

mikalja napisao:
MARS napisao:Ona ne misli nista.

A ti mislish?Odash od teme do teme ,niko te ne he*be pa odash zamnom i pod*ebavash!Idi radi neshto,nadji drushtvo .Shta si se zalepio za mene ako Boga znash jesi li ti normalan?Ja nemislim nista? :roll: Ti da mislish neshto i da imash s chim nebi se tako zenama obracao !Shetaj ,otvarash temu nigde niko ziv slovo ti ne ostavlja.Zbog tvojih "MISLI"
STIDI SE VISE!Na svakoj temi ti neshto meni dobacujesh !Pa imaju i administratori ,neko ce se naci i za takve nekulturne protuve :oops:
OOPS, zabole me dupe.............. :evil: :evil: :evil: 8)
Odgovori