Krvne grupe i/ili test netolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Krvne grupe i/ili test netolerancije na hranu

Post od donka »

Ako je neko radio ovaj test, da li mu se rezultati podudaraju sa krvnom grupom?

Po teoriji krvnih grupa, ja ne bi trebalo da jedem paradajz, piletinu, nikakve zitarice osim pirinca... pa razmisljam da li je to samo jedna velika generalizacija, nemoguce da bas niko ko ima B krvnu grupu ne treba da jede tako uobicajene namirnice?! Uradila bih i test netolerancije bas da proverim da li je ovo tacno, ali ipak je malo preskupo za moj dzep :roll:

Tako da ako ga je neko vec radio, svako iskustvo je dobrodoslo! :D
cacaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 7:11 pm

Post od cacaa »

ja sam radila taj test na netoleranciju hrane, ali ne preko krvi vec biorezonance. Meni je u suprotnosti sa krvnom grupom, i sve mi je to malo cudno. Prvo sam ispricala svoje zdravstvene probleme, a onda je 'test' pokazao da ne treba da jedem nista sto inace ne jedu ljudi sa gastro-problemima. Znaci, nista novo nisam cula. Test je inace nesto po principu viska ili raslji, doktorka vrti neku metalnu sipku pored metalne ploce. Prvo dodirne namirnicu koja pa plocu, i ako se sipka vrti u krug onda to znaci da sam alergicna. :roll:
Jos nisam skapirala u cemu je fora :roll:
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Uh, to mi zvuci malo sumnjivo :o Ja sam o tom testu (ali preko analize krvi) citala na ovom sajtu
http://www.analiza.co.yu/srpski/htmls/netolerancija.htm
deluje kao nesto sto bi stvarno trebalo uraditi za svoje zdravlje, ali... uvek ima to 'ali' :roll:
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

ja sam sad ovo procitala i deluje mi zanimljivo, ali mi malo skupo :oops:
dr.koki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 1:59 am

Post od dr.koki »

Ljudi prvo naucite neke osnove medicine pre nego sto odlucite da uzmete svoje zdravlje iz ruku doktora i stavite zdravlje u ruke nekih naturopata. Ovo je debela laz, samo mogu da vam uzimaju pare i da vam uniste zdravlje. Ovo je suprotno svoj medicinskoj logici.
Disclaimer: Dr sa .(tackom) u mom potpisu ne znaci da sam dr medicine. Ja sam samo student medicine i odgovaram samo na pitanja u koja se razumem.
sn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 10:07 pm

Post od sn »

moguce da se test intolerancije poklapa donekle sa krvnim grupama ali ne sigurno sa glavnim alergenima koji su individualni.
radila sam BICOM test, ja sam B krvna grupa , nisam citala dijetu po krvnim grupama.
Ako ti se donji spisak poklapa sa knjigom o krvnim grupama, onda nemoj da bacas 2 puta po 2000 din za test, osim ako imas velikih problema sa varenjem, astmom i dr. alergijama, onda uradi obavezno test!

Moji glavni alergeni su-psenica, kvasac, prasina, perje, secer, mleko-kravlje i kozije.
Zitarice koje mi smetaju su-raz, psenica, kukuruz i soja
Voce-jabuka, grejp, sljiva, limun, malina, borovnica, breskva, pomorandza, mandarina i jagoda.
Meso-piletina
Riba-oslic, tunj, skusa, saran
dlaka psa
med, secer
bilje-origano, lipa, hibiskus, djumbir, kamilica, zalfija
semenke-susam, kikiriki, lesnik, orah
nes kafa
povrce- crni luk, socivo, zelje, maslina, blitva, biber, pasulj, kupus, pecurka, paradajz, krompir
sn
mocica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 3:10 pm

Post od mocica »

Ja sam radila mojoj bebi od godinu i po dana test intolerancije sa vadjenjem krvi i bas nijedna namirnica se nije podudarila, tako da mislim da je to sa krvnim grupama cista glupost, jer je svako ndividualna jedinka.
Korisnikov avatar
Majche89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 4:58 pm

Re: Krvne grupe i/ili test netolerancije na hranu

Post od Majche89 »

Ja imam problem... Jela sam cokoladu i posle nekih 30-ak min steglo me grlo, osecaj kao da cu da povracam, ali nije mi muka nego samo taj osecaj! Ovo mi se desilo treci put samo posle cokolade... Ali ne desava mi se uvek... Sta mislite, da li ima veze ovo sa netolerancijom na cokoladu?
Bas sam se upalsila, popustilo me malo ali i dalje je neki osecaj tu... Inace uvek mi je tesko posle cokolade u zelucu ali sam to prepisivala problemima sa zelucem a sada sam procitala koji se simpotomi javljaju kod netolerancije na odredjenu vrstu hrane...
Odgovori