Koliko su zdrave jagode?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Koliko su zdrave jagode?
U poslednjih par dana kupila sam u prodavnici jagode (nema sumnje da su iz staklenika s obzirom na godisnje doba). Nisam se nadala ali moram da priznam da su izuzetno ukusne. Iako s obzirom da sam trudna u principu nemam nikakvih posebnih zelja u vezi sa hranom, moram da priznam da mi ove jagodice izuzetno prijaju (pojedem oko pola kila dnevno). S obzirom da sam naucila da slusam svoj organizam koji uglavnom trazi ono sto mu treba, opustila sam se ali mi djavo ne dade mira. Na internetu nadjoh da one bas i nisu tako sjajno voce i da imaju i niz negativnih strana (teske metale, mogucnost dobijanja kamena u bubregu....Takodje ima i clanaka o tome koliko su štetni šeceri, pa masnoce pa oksalna kiselina pa onda razni dodaci ....)
Interesuje me u kojoj meri je to tacno i da li sa ovom kolicinom od otprilike pola kila dnevno mogu na neki nacin da stetim bebi i sebi?
Interesuje me u kojoj meri je to tacno i da li sa ovom kolicinom od otprilike pola kila dnevno mogu na neki nacin da stetim bebi i sebi?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am
http://en.wikipedia.org/wiki/Garden_Strawberry
u dnu stranice je tabela sa nutricionistickim podatcima
u dnu stranice je tabela sa nutricionistickim podatcima
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 5:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
DEA MISLIM DA IMA ODGOVOR NA TVOJE PITANJE, POSTO TI SVI NESTO PRICAJU IZ ENCIKLOPEDIJA. sADA NEMA CISTOG VOCA, SVAKO JE ZATROVANO RAZNIM PESTICIDIMA, HERBICIDIMA ITD. aLI JE I DALJE ZDRAVIJE DA GA JEDEMO NEGO DA GA IZBEGAVAMO, A JAGODE SU TAKO UKUSNE. POGOTOVO AKO SU PRELIVENE SLAGOM I ZALIVENE SAMPANJCEM. STOGA PREDLAZEM UMERENOST, NASTAVI DA IH JEDES, ALI PRESTANI KADA TI STOMAK BUDE PUN ILI PROTESTVUJE NA NEKI DRUGI NACIN
javascript:emoticon('
')
')

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 12:45 am
-
- Stalni član
ma nema razloga za brigu.........alergija na jagode je izuzetno retka.......a i ne znam da je neko UMRO od nje.............malo gusenja,urtikarija.........dobro gusenje jeste opasno ali to koje nastaje od oralno uzetih alergena uglavnom ostavlja vremena za intervencije,pa cak i transport do ustanove.............
najgore su alergije na penicilin i ujed ose........PRAVI penicilinski anafilakticki sok se nikada ne prezivljava........................
najgore su alergije na penicilin i ujed ose........PRAVI penicilinski anafilakticki sok se nikada ne prezivljava........................
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Pardon, sa svom profesionalnom sujetom po kojoj smo poznati
izjavljujem da sam imao dva potpuno cista anafilaticka soka u ordinaciji (imam svedoke -kolege lekare) i oba pacijenta su prezivela i bez ikakvih su posledica
A kad su jagode u pitanju: nisam trudnica
, al' bih voleo da mi neko kupi jedno PEt kila, da to smazem za 10 minuta. Bez ikakvog straha.
Samo napred!!!!!

A kad su jagode u pitanju: nisam trudnica

Samo napred!!!!!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Shokovi su bili na jednu seriju penicilina (ne smem da kazem vrstu zbog proizvodjaca). Povukli smo pakovanje i prijavili. Klasicna slika: gusenje, naduvavanje lica i vrata u par sekundi, cijanoza, hipotenzija, nikakav puls... Isli smo adrenalinom potkozno (pozdravljam profesora sa specijalistickg koji nikad nije video shock, apise udzbenike i na ispitu insistira da se kod shocka PRVO plasira venska linija... U koju venu, kad je sve kolabirano?...
Odmah masaza prekordijuma, kiseonik na usta i nos preko maske, sto vise (oko 8l/min), srcana masaza, autotransfuzija dizanjem nogama, glasni saveti pavccijentu da zine, dise i da se smiri, da ce da ostane ziv/ziva, potom, kad se malo nazrela vena, Lemod iv, Sinopen im i ostalo...

Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
Ovo je velika istina, ne samo u medicini, nego i u drugim oblastima, knjige pisu najcesce ljudi koji sa praksam nemaju veze, a papir trpi sve, na papiru sve radi...(pozdravljam profesora sa specijalistickg koji nikad nije video shock, apise udzbenike i na ispitu insistira da se kod shocka PRVO plasira venska linija... U koju venu, kad je sve kolabirano?...