Ja koristim ovim redosledom:
- 1. agavin sirup
2. melasa
3. javorov sirup (njih dele u kategorije A, B, C - poslednji je kao najbolji, mada još nisam sigurna po kom kriterijumu (ako je to po koncentraciji šećera onda za mene svakako nije najbolji C
)
Koristim ih jaaakooo retko, radije dodam voće u kolače (banane, samleveno suvo grožđe - za ovo zimsko vreme; leti ionako nudim sveže voće

).
Što se tiče dece, ja moju učim da šećer nije zdrav (sa malom decom je još lakše, kažeš im da su na dijeti i ostaješ dosledan tome tj. daješ im ono što smatraš da je zdravo, uključujući i zdrave keksiće s vremena na vreme). Kada smo u gostima ili ponesem nešto za njih ili od ponuđenog izaberem ono što je "najmanje zlo". Naročito ponosna sam kada moje dete zatraži jabuku ili neku drugu voćku umesto ponuđenih slatkiša

Šta misle drugi me ne zanima. Nemački onkolozi predviđaju da će 50% sada rođene dece oboleti od raka i da će ih 75% umreti od raka

. To je prosečna statistika. Sama sam uvek odstupala od proseka, zašto bih moju decu prepustila takvoj sudbini kada znam šta je dobro, a šta ne? Uostalom i sama kažeš da se odlično osećaš posle izbacivanja šećera iz ishrane

I da, sve gore navedeno kupujem u prodavnicama zdrave hrane. Pošto su cene paprene još lakše se odlučim da nam "slatko" nije potrebno