Koja je razlika izmedju dijetologa i nutricioniste

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
majma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 9:54 am

Koja je razlika izmedju dijetologa i nutricioniste

Post od majma »

Ako neko zna neka napise razliku i kako odluciti kod koga od njih treba da se ide. Hvala unapred
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Koja je razlika izmedju dijetologa i nutricioniste

Post od tamaraft »

Zavisi sta zelite da postignete!

A u sushtini nema razlike, dva termina koja su bitno razlichita samo u USA i UK a kod nas nutricionista je i dijetolog :) i jedan i drugi ce vam na osnovu testova i anamneze, i toga shta zelite da postignete posebnim rezimom ishrane, dati savete o ishrani, nachinu ishrane, ali opet je na vama da li cete ih se pridrzavati!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
majma
Novi član
Novi član

Post od majma »

Ja sam to pretpostavljala ali u domu zdravlja su odvojeno na jednim vratima pise dijetolog a na drugim nutricionista i zato sam se zbunila, posto nameravam da idem pa da znam na koja vrata da kucam.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Obratite se svom lekaru opshte prakse, recite razloge zbog kojih bi otishli kod specijaliste za ishranu pa ce vam on pomoci kome da se obratite!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
majma
Novi član
Novi član

Post od majma »

Hvala, tako cu i da uradim
Odgovori