kobasica rostilj i dijeta

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
zaimb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 12, 2008 1:14 am

kobasica rostilj i dijeta

Post od zaimb »

prvi put su mi se nadule noge i zglobovi u zivotu
ne idem u wc kako treba
e sada cekam rezultate krvi
za par dana ce biti gotovi,ali ja ne mogu ici .bole me noge
dalje
imam strasnu potrebu za tecnoscu
jako malo za hranom
preporucuje mi da jedem ne slano
ali meni i ono malo sto mi se jedeimam jedan obrok dnevno
jeste kobasica ispecena na rostilju :)
i slate
ponekad ,mi prija tost prazan sir i caj
sir- beli u kriskama neslani
malo sam se uplasiila jer ne znam sta mi se desava
pa sam htela da vas pitam
da li u rostiljskoj kobasici ispecenoj na rostilju ima puno soli?
uostalom koja je razlika ,iz ugla nutricioniste
mesa ispecenog na tiganju ,na rostilju i obarenog
znam da cete mi reci da je najbolje za mene obareno da jedem
ali
zanima me ,,sta menja u mesu nacin pripreme
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Mozda neka lergija idi lekaru.
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

ishrana ti je katastrofa,vrlo lako je moguce da su ti skenjane zlezde sa unutrasnjim lucenjem,vodu pij to je dobro upravo sto vise pijes vode to ce ti brze otoci spadati,naravno da ne ides u wc kad ti je ishrana ocajna,moras da jedes dosta povrca,sto vise svezeg,povrce treba da ti bude osnova ishrane,najmanje 500gr. svezeg povrca dnevno.....................
MORAS KOD DOKTORA,insistiraj da ti uradi sistematski pregled,ali pravi,a ne ko fol i trazi uput za endokrinologa obavezno,takodje pregledaj krvne sudove[da li ti pucaju kapilari?]pritisak,srce,bubrege.Hormoni mogu da naprave haos sa tim oticanjem..........Obrati paznju na to kada otices,doba dana,temperatura vazduha.....Ako samo malo oticu zglobovi,a napolju je mnogo vruce,onda verovatno nije nista strasno,to je manje-vise normalna reakcija na vrucinu
idi u duge setnje i istezi noge,mozes i da izmasiras stopala pred spavanje ...to sve pomaze i za smanjenje otoka i za probavu............[nisam doktor ali sa oticanjem imam debelo iskustvo]
Srecno i pozzzzzzzz
zaimb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 12, 2008 1:14 am

jao hvala ti

Post od zaimb »

trazila sam od doktora da mi daju odgovor sta bi sve moglo biti
ali niko nece da mi kaze
imam pregled kod reumatologa
kako se radi sistemacki sta se sve ukljucuje u njega
Hvala na odgovoru, ali samo sam navela primer
ne ne jedem ja meso tako puno niti imam nesto potrebu za njim
mozds jedanput u nedelju dana
ali kako sam dobila otoke ,bas mi se jedu te kobasice
pa sam htela da proverim,,ima li to vexe ikakave
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

mozda ti se zbog stresa jede bas ono sto ne bi trebala........napisala sam ti gore sta sve moze biti,pa obavi sve preglede vezane za toznaci:vene,hormone,bubrege,srce.protok limfe,to su sve stvari koje uticu na oticanje,ali ako je prvi put da otices i ako to nije mnogo nemoj paniciti,a da jako je bitno da jedes uredno,meni mnogo pomaze da jedem na 3 h po malo,ako ne mogu da jedem cvrstu hranu popijem sok,uvece setnja 30-60 min. pomaze mi da kad se ujutro probudim nemam bol u nogama,a pijem i najmanje 2.5 l vode dnevno,eto to pomaze.....meso smes da jedes slobodno,ali biraj krto meso,izbegavaj mnogo hleba i zameni beli crnim.,izbegavaj proizvode sa dosta konzervansa[suhomesnate proizvode i sl. i nemoj mnogo da solis hranu....samo toliko ti ja mogu pomoci,gnjavi doktora da te pregleda.Pozdrav
Odgovori