Naravno, najbolje je naci moderatora, pa svi "srecni i dovoljni".
Molim vas da ovo sto pisem ne shvatie ozbiljno i sto bi se reklo "ne pokusavajte to sami kod kuce", nego vise kao zanimljivu pricu i temu za razmisljanje onih koji imaju potrebna znanja.
Svi znam o pricu o klin corbi - gladan vojnik

Baba se polakomi i vojnik poce da diktira recept : u vodu se stavi klin, zatim sastojci za corbu zacini, skuva se i na se kraju klin izvadi.
Tako vojnik ode od babe punog stomaka

Imam probelme sa gvodzdjem, popila sam 2 bocice "heferola" rezultati su se popravili, ali su tek malo iznad granice, pa mi doktorka predlaze jos 2. Sve bi bilo OK da od "heferola" ne dobijam opstipaciju i naravno sve probleme vezane uz to.
Cula sam jedan narodski recept, navodno pomogao je zeni koja je zbog anemije primala injekcije.
U jabuku se uvece zabodu 4 eksera, ujutro se izvade i jabuka pojede. To me i asociralo na klin corbu.

Sve ovo mi ne izgleda nemoguce, joni gvodza jednostavno migriraju u jabuku, a iz nje u organizam.
Ali da bi se teza proverila potrebni su nam botanicar koji zna koje se supstance nalaze u jabuci, hemicar da bi odredio da li one reaguju sa jonima gvozdja i konacno fiziolog koji bi nam rekao da li gvozdje ( pod pretpostavkom da je preslo u jabuku) nas organizam moze da upotrebi.
Ili jedan stvarno dobar farmacet, koji na fakultetu uci sve ove oblasti, uz farmakognoziju, bromatologiju...
Jos jednom NE SHVATAJTE OVO OZBILJNO, pisem da prekratim vreme, a i kad pomislim na 2 bocice "heferola"