Kako se ugojiti

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

eukaliptus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 4:48 pm

Kako se ugojiti

Post od eukaliptus »

Imam 18 godina i ne mogu da se ugojim ni na jedan nacin!
Imam odlican apetit i jedem mnogo! Jedem najkaloricniju hranu, ali ne vredi! Da li neko moze da mi pomogne?
atpsport
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od atpsport »

probaj da uzimas proteine i ugljene hidrate u odnosu 1:3 za ugljene hidrate i trudi se da su ti obroci u isto vreme
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Kontakt:

Post od ilia »

Imam i ja isti problem.Sad sam krenuo u teretanu pa cemo videti.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Jos nesto,.Ako ti neko bude davao savete da jedes kasno uvece ja ga ne bih poslusao.Ne pomaze a sto je najvaznije-nije zdravo.
hipohondar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 16, 2005 7:26 pm

Post od hipohondar »

teretana je prevara! :D

bolje vam je da idete na plivanje ili da se bavite rekreativno nekim timskim sportom. moje misljenje...
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Videcemo.Ja sam 6 godina trenirao odbojku,posle 2 godine ninjutsu i nista
atpsport
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:47 pm

Post od atpsport »

trening u teretani nije samo podizanje tegova vec i kombinacija
da je teretana prevara nijedan vrhunski sportista nebi ulazio u nju,a ni na fakultetu nebi se ucilo o teretani
predmet fitnes i snaga
ilia
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od ilia »

Respect!
Nista nije nemoguce.
Jeeej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 11:12 pm

Post od Jeeej »

Mozes probati Herbalife. On sluzi i za mrsavljene i gojenje u zavisnosti kako se pije. Rec je o proteinskom sejku super ukusa koji se pije pre svakog obroka. Nema ga u obicnoj prodaji, samo preko distributera. Vrlo lako ces dobiti kilograme, tipkam jer znam druge osobe koje su uspele da dovedu liniju u red
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Post od lujka »

8) Hm, da li si se ispitala da nemaљ pantljiиaru. 8)
Kako je lepo biti mlad.
Korisnikov avatar
snowman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 10:45 am

Post od snowman »

Imam slican problem vec dugi niz godina. Vecim delom to je usled genetske predispozicije, ali i nacina zivota.

Jedini put kada sam sa svoje uobicajene tezine 72-3kg/188cm otisao na 80kg je bilo u vojsci.

Razlog zasto:

- Redovno spavanje
- Redovna ishrana (iako uzasna)
- Redovne fizicke aktivnosti

kao sto mozes videti preovladjuje rec "redovno"

poslednjih godinu-dve sam i ispod ove tezine, cak sam pao i na 68kg u jednom periodu zbog:

- Neredovnog spavanja
- Neredovnog jela (jos uvek velik problem)
- Nikakve fizicke aktivnosti (preokupiran poslom)
- Redovnog nerviranja

Uspeo sam da eliminisem nerviranje (primenio sam vojnu taktiku "nejebavajuci stav") ali mi ove tri stavke dosta prave probleme.

Moj savet kao nekog ko je video "drugu stranu" je da nikako ne kreces sa teretanom i preparatima dok ne ustalis zivot. Tesko je, rezultati se vide tek posle mesec i vise dana, ali je to jedini pravi nacin da postignes nesto. Sve ostalo je plastika..
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

snowman napisao:Imam slican problem vec dugi niz godina. Vecim delom to je usled genetske predispozicije, ali i nacina zivota.

Jedini put kada sam sa svoje uobicajene tezine 72-3kg/188cm otisao na 80kg je bilo u vojsci.

Razlog zasto:

- Redovno spavanje
- Redovna ishrana (iako uzasna)
- Redovne fizicke aktivnosti

kao sto mozes videti preovladjuje rec "redovno"

poslednjih godinu-dve sam i ispod ove tezine, cak sam pao i na 68kg u

jednom periodu zbog:

- Neredovnog spavanja
- Neredovnog jela (jos uvek velik problem)
- Nikakve fizicke aktivnosti (preokupiran poslom)
- Redovnog nerviranja

Uspeo sam da eliminisem nerviranje (primenio sam vojnu taktiku "nejebavajuci stav") ali mi ove tri stavke dosta prave probleme.

Moj savet kao nekog ko je video "drugu stranu" je da nikako ne kreces sa teretanom i preparatima dok ne ustalis zivot. Tesko je, rezultati se vide tek posle mesec i vise dana, ali je to jedini pravi nacin da postignes nesto. Sve ostalo je plastika..

a saveti za nejebavajući stav?????????????
:roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
snowman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 10:45 am

Post od snowman »

Heh, pa tesko se nekome moze savetovati da primeni neciji NJS (NeJebavajuci Stav). Problem lezi u tome sto svaka situacija i okruzenje zahtevaju prilagodjavanje NJS-a prema potrebama. Zatim tu je i individualni karakter osobe koja treba da zauzme NJS i osobe ka kojoj se zauzima NJS.

Nikako se ne sme zaboraviti (ni na trenutak) da NJS najcesce izaziva bes kod osoba KA kojima se zauzima i treba biti veoma obazriv u doziranju istog.

Druga vazna stavka je da uvek morate imati na umu da je NJS vrlo zahtevan po pitanju energije koju trosi kod osobe koja primenjuje NJS ka nekome. Osnov svakog dobrog NJS-a nije sukob, vec ponistavanje svake agresije koja dolazi do vas.

Ali ono sto je najvaznije za dobar NJS je pomeranje prioriteta i rebalans ocekivanja. U vojsci mi je bilo lako da prema svemu zauzmem takav stav, nije me bilo briga da li cu po kazni trcati jos 10 krugova, puzati 300 metara, ici u pritvor ili ce se neko dernjati na mene jer od vojske nista drugo nisam ni ocekivao osim velike kolicine gluposti na jednom mestu.

Kada sam poceo da radim u sadasnjoj firmi, imao sam velika ocekivanja i prioritet mi je bio posao. Razboleo sam se zbog toga, nacin zivota, moja velika ljubav prema poslu koji obavljam i velika kolicina gluposti od strane ljudi sa kojima svakodnevno saradjujem su posle godinu dana doveli do odluke da dam otkaz. Ukazala se prilika da umesto te "drasticne mere" uzmem neplaceno odsustvo, sto sam i uradio. Par meseci kasnije sam se vratio 'preporodjen'. Zivotni prioritet sam potpuno pomerio ka porodici a strah da mogu da izgubim posao (koliko god on dobar bio) je sveden na minimum - jer mi je zaista nebitno da li cu ostati da radim u toj firmi ili ne.

Zanimljivo je da je NJS jedan od odlicnih metoda za borbu protiv mobing-a, ali se mora dodatno kombinovati sa drugim metodama. :)
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Ja sam expert za NJS :D
Ali i dalje ne znam da dam odgovor koji se trazi u ovoj temi!
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Slika
Odgovori