U trudnoci se nisam puno ugojila oko 12kg sto je kako kazu normalno, sada mi je ostalo nekih 5 kg koje nikako da spadnu. mada iskreno nisam se ni trudila.
Sve se nekako bojim, da ne izgubim mleko, ali mislim da bi mogla da ih skinem, ali kako, a da ne steti bebi???
Imate li nekih ideja, sugestija, mrsaviti zdravo ne gladovati i obezbediti bebi dovoljno mleka (beba je 2,5 meseci stara i samo je iskljucivo dojim)
Idealna težina na kraju trudnoće treba da bude za 10-12 kg viša od težine pre trudnoće. Kalorijske potrebe žene tokom dojenja su 2500-3000 Kcal, čak veće nego u toku trudnoće. Dakle, dijeta kao specifični režim ishrane je svakako potrebna, ali ne u smislu smanjivanja kalorijskog unosa već u smislu zadovoljavanja povećanih kalorijskih potreba dojilje. Takodje gimnastika vam se savetuje u smislu zatezanja i ojačavanja mišića naročito mišića trbušnog zida iz estetskih, ali još važnije funkcionalnih, zdravstvanih razloga.
Ništa ne brinite, višak od 5 kg nije veliki, verujte mi da ćete vrlo brzo, aktivnostima oko bebe, laganom gimnastikom (samo onoliko koliko prija vašem organizmu) i dojenjem, suvišne kilograme skinuti.
Sve najbolje!
Mogu Vam reci da Vas problem uopste nije strasan, tj. to nije NIKAKAV problem! 5kg mozete da skinete zacas! Posebno sto smete da vezbate.
Ja sam se ugojila u trudnoci 30kg jer sam morala da mirujem. Odmah sam izgubila 18 kg, a onda je trebalo da skinem jos 12 kg. To je za mene frapantno jer nikada nisam imala ni 3kg vise, a kamoli toliko. Inace sam bila izrazito vitka i sada mi se desavalo na ulici da me ljudi uopste ne prepoznaju.
Imala sam c. rez i receno mi je da 6 meseci ne vezbam , a tek za godinu dana da pocnem da radim lakse vezbe za stomak. Ja sam bila pred velikim problemom. Kako smrsati bez vezbanja i bez dijete zbog dojenja!!!!
Mogu Vam reci da sam bila jako rezignirana jer se osecate nemocno. Znamo da bez vezbanja i korigovane ishrane nema mrsavljenja!!!
Ipak sam uspela da smrsam 5 kg. Sada imam 7 kg viska i svi su zadivljeni mojim uspehom.
Vazno je da sami pronadete nacin na koji cete smrsati u datoj situaciji. Ja sam jako puno citala o ishrani u toku dojenja i napravila sam svoj program ishrane. Iako ne smem da vezbam, radim neke lakse vezbe razgibavanja, ali i to znaci. Ishrana mi je bogata ribom, jogurtom, grejpfrutom i zitaricama. Izbacila sam djus i sokove. Pijem dosta vode, ne jedem posle 18h.
Vi mozete da uvedete billo kakve vezbe tri puta nedeljno! SRECNO!