kako smrsati i dojiti???

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
taniaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 19, 2006 6:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kako smrsati i dojiti???

Post od taniaz »

U trudnoci se nisam puno ugojila oko 12kg sto je kako kazu normalno, sada mi je ostalo nekih 5 kg koje nikako da spadnu. :roll: mada iskreno nisam se ni trudila. :-?
Sve se nekako bojim, da ne izgubim mleko, ali mislim da bi mogla da ih skinem, ali kako, a da ne steti bebi???

Imate li nekih ideja, sugestija, mrsaviti zdravo ne gladovati i obezbediti bebi dovoljno mleka (beba je 2,5 meseci stara i samo je iskljucivo dojim)
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Idealna težina na kraju trudnoće treba da bude za 10-12 kg viša od težine pre trudnoće. Kalorijske potrebe žene tokom dojenja su 2500-3000 Kcal, čak veće nego u toku trudnoće. Dakle, dijeta kao specifični režim ishrane je svakako potrebna, ali ne u smislu smanjivanja kalorijskog unosa već u smislu zadovoljavanja povećanih kalorijskih potreba dojilje. Takodje gimnastika vam se savetuje u smislu zatezanja i ojačavanja mišića naročito mišića trbušnog zida iz estetskih, ali još važnije funkcionalnih, zdravstvanih razloga.
Ništa ne brinite, višak od 5 kg nije veliki, verujte mi da ćete vrlo brzo, aktivnostima oko bebe, laganom gimnastikom (samo onoliko koliko prija vašem organizmu) i dojenjem, suvišne kilograme skinuti.
Sve najbolje!
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm

Post od edelina »

Mogu Vam reci da Vas problem uopste nije strasan, tj. to nije NIKAKAV problem! 5kg mozete da skinete zacas! Posebno sto smete da vezbate.

Ja sam se ugojila u trudnoci 30kg jer sam morala da mirujem. Odmah sam izgubila 18 kg, a onda je trebalo da skinem jos 12 kg. To je za mene frapantno jer nikada nisam imala ni 3kg vise, a kamoli toliko. Inace sam bila izrazito vitka i sada mi se desavalo na ulici da me ljudi uopste ne prepoznaju.

Imala sam c. rez i receno mi je da 6 meseci ne vezbam , a tek za godinu dana da pocnem da radim lakse vezbe za stomak. Ja sam bila pred velikim problemom. Kako smrsati bez vezbanja i bez dijete zbog dojenja!!!!

Mogu Vam reci da sam bila jako rezignirana jer se osecate nemocno. Znamo da bez vezbanja i korigovane ishrane nema mrsavljenja!!!

Ipak sam uspela da smrsam 5 kg. Sada imam 7 kg viska i svi su zadivljeni mojim uspehom.

Vazno je da sami pronadete nacin na koji cete smrsati u datoj situaciji. Ja sam jako puno citala o ishrani u toku dojenja i napravila sam svoj program ishrane. Iako ne smem da vezbam, radim neke lakse vezbe razgibavanja, ali i to znaci. Ishrana mi je bogata ribom, jogurtom, grejpfrutom i zitaricama. Izbacila sam djus i sokove. Pijem dosta vode, ne jedem posle 18h.

Vi mozete da uvedete billo kakve vezbe tri puta nedeljno! SRECNO!
taniaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 19, 2006 6:45 pm

Post od taniaz »

hvala na savetima!!
Odgovori