Kako ne pokvariti stomak tokom leta
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kako ne pokvariti stomak tokom leta
Interesuje me sta jesti a sta izbegavati tokom letnjih meseci,kako bi izbegli eventualno pogorsanje zdravlja u vidu dijareja i povracanja.
Tokom leta treba izbegavati ribu, sladoled kupovati samo tamo gde je provereno (i gde je veci promet, mada ga ja izbegavam bas zbog kvarljivosti).
Pri kupovini jogurta ne kupovati one koijma je pakovanje naduveno (jedino kefir moze da se naduje a da nije pokvaren). Licno sam videla kako osoblje jedne vece samoposluge na N. Bgd iglicom busi poklopce jogurta koji su bili naduveni, samo da bi prodali robu - strasno.
Znaci, sa mlekom biti oprezan.
Vodu piti najbolje filtriranu, moze i flasirana.
Meso ne uzimatipripremljeno za fasirane snicle ili za rostilj vec sami samleti (ili uzeti ceo komad).
Dobro prati voce&povrce (u hladnu vodu sipati ili morsku so ili kasicicu sode bikarbobe, pa u tome neka malko postoji, zatim pod mlazom vode ispirati list po list, tj vocku po vocku, strpljivo).
Kuvano jelo ne ostavljati da stoji ceo dan vec ga ohladiti sto pre, pa u frizider.
Na putu piti samo flasiranu vodu, a ne lokalnu
Na put nositi plasticnu bocicu sa alkoholom i time povremeno protrljati ruke.
Na put nositi neko sredstvo tipa nekadasnjeg flionivina i preventivno uzimati te kapsule.
Ishrana se mora prilagoditi letnjim uslovima (mada je tenutno kao duboka jesen).
pozdrav,
danka
Pri kupovini jogurta ne kupovati one koijma je pakovanje naduveno (jedino kefir moze da se naduje a da nije pokvaren). Licno sam videla kako osoblje jedne vece samoposluge na N. Bgd iglicom busi poklopce jogurta koji su bili naduveni, samo da bi prodali robu - strasno.
Znaci, sa mlekom biti oprezan.
Vodu piti najbolje filtriranu, moze i flasirana.
Meso ne uzimatipripremljeno za fasirane snicle ili za rostilj vec sami samleti (ili uzeti ceo komad).
Dobro prati voce&povrce (u hladnu vodu sipati ili morsku so ili kasicicu sode bikarbobe, pa u tome neka malko postoji, zatim pod mlazom vode ispirati list po list, tj vocku po vocku, strpljivo).
Kuvano jelo ne ostavljati da stoji ceo dan vec ga ohladiti sto pre, pa u frizider.
Na putu piti samo flasiranu vodu, a ne lokalnu
Na put nositi plasticnu bocicu sa alkoholom i time povremeno protrljati ruke.
Na put nositi neko sredstvo tipa nekadasnjeg flionivina i preventivno uzimati te kapsule.
Ishrana se mora prilagoditi letnjim uslovima (mada je tenutno kao duboka jesen).

pozdrav,
danka