Kako navesti dete da jede zdravu hranu?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Kako navesti dete da jede zdravu hranu?
Mojoj desetogodisnjoj sestricini ishrana se svela na par jela koje vrti u krug,belo pilece meso,grasak,palacinke,odredjene vrste povrca i testeninu.I naravno grickalice i cokolade.Oglusuje se na nase kritike,molbe.Ne znam kome da se obratimo,nutricionisti,psihologu,pedijatru?Nema problem sa tezinom,ali vec ima izrazen celulit po stomaku i butinama od nezdrave hrane.Ako imate preporuku za nekog dobrog strucnjaka,molim vas odgovorite.
Ne znam za strucnjake ali ne mogu da verujem da su roditelji dopustili detetu da ih tako izmanipulishe.
Najbolji primer je licni primer. Ako oni u kuci pocnu bolje i zdravije da se hrane i dete ce poceti. Ocigladno ukucani i sami imaju lose prehrambene navike, jer ih je od njih pokupila.
Samo bez vike, ljutnje i panike, veselo i sareno za decu uvek pali, zdrava hrana ne mora biti i bezukusa hrana. Uostalom, zdrava hraa je sad in i moderna
Nije ona tako pocela da se hrani od juce to traje, trajace i odvika. Mala je, bice sve ok. 
Najbolji primer je licni primer. Ako oni u kuci pocnu bolje i zdravije da se hrane i dete ce poceti. Ocigladno ukucani i sami imaju lose prehrambene navike, jer ih je od njih pokupila.
Samo bez vike, ljutnje i panike, veselo i sareno za decu uvek pali, zdrava hrana ne mora biti i bezukusa hrana. Uostalom, zdrava hraa je sad in i moderna

Live long and alter.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 11, 2009 9:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bella, osnovno pitanje je da li ce roditelji poslusati ono sto im preporucite?
Detetu u kuci ne smeju biti dostupni eurokrem, koka-kola, sokovi sa secerom i cokolada. Mlecnu cokoladu je najbolje da joj zamene crnom cokoladom (najmanje 70% kakaoa) jer ona nije tako slatka i nece moci puno da pojede. Neka izbace iz kuce cips, smoki i sl. Neka voce bude detetu stalno dostupno i pocece polako da menja navike.
Neka ne teraju dete da jede hleb. To joj uopste nije potrebno u obroku.
Jos bi se puno toga moglo reci ali neka idu korak po korak.
Detetu u kuci ne smeju biti dostupni eurokrem, koka-kola, sokovi sa secerom i cokolada. Mlecnu cokoladu je najbolje da joj zamene crnom cokoladom (najmanje 70% kakaoa) jer ona nije tako slatka i nece moci puno da pojede. Neka izbace iz kuce cips, smoki i sl. Neka voce bude detetu stalno dostupno i pocece polako da menja navike.
Neka ne teraju dete da jede hleb. To joj uopste nije potrebno u obroku.
Jos bi se puno toga moglo reci ali neka idu korak po korak.
Nutricionista konsultant
[email protected]
[email protected]
Za to su krivi roditelji, jer deca od njih vide, a na kraju krajeva i roditelji spremaju hranu i kupuju sve te gluposti. Znaci, treba ozbiljno porazgovarati sa roditeljima.
Ja imam troje dece, najstarije bas ima 10 godina, a sve te godine sam pobacala silne smokije, cipseve, cokolade i sl. jer babe nikako ne shvataju da bi svima bilo bolje da donesu voca za te pare nego te gluposti. Naravno, i moja deca to ponekad pojedu, ali sam veoma ponosna sto u gostima, kad ih neko ponudi cokoladom, oni zatraze jabuku.
Ja imam troje dece, najstarije bas ima 10 godina, a sve te godine sam pobacala silne smokije, cipseve, cokolade i sl. jer babe nikako ne shvataju da bi svima bilo bolje da donesu voca za te pare nego te gluposti. Naravno, i moja deca to ponekad pojedu, ali sam veoma ponosna sto u gostima, kad ih neko ponudi cokoladom, oni zatraze jabuku.