kako naterati dete da jede - pomagajte!!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
kako naterati dete da jede - pomagajte!!
Moje dete ima skoro 3 godine i samo 11 kg. Malokrvan je, bolesljiv jer mu je imunitet jako, jako los, nikad nije gladan i ne znam kako da ga nateram da jede. Sve sto od hrane unese u organizam (a to je jako malo, skoro nista) je na silu i ne znam vise kome da se obratim. Problem je sto nece da proba nista od hrane, ne jede meso, ribu, voce, povrce i da ne nabrajam vise jer je dugacak spisak i sve se na kraju svede na mleko. Vodila sam ga kod nekih specijalista, svi su mi rekli razlicito tako da vise ne znam ni koga da slusam ni sta da radim. Ako neko ima slican problem neka se javi ili bilo ko, ko zna sta bih jos mogla da probam.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tako je, pikovit sirup ili tabletice za sisanje, lepog su ukusa a recite da mora to da uzima, izmislite neki razlog, recite moraju deca tog uzrasta to da uzimaju a pikovit ce posle nekog vremena uzchiniti svoje i on ce pocheti vishe da jede.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: kako naterati dete da jede ????
Gaga01 napisao:Moje dete ima skoro 3 godine i samo 11 kg. Malokrvan je, bolesljiv jer mu je imunitet jako, jako los, nikad nije gladan i ne znam kako da ga nateram da jede. Sve sto od hrane unese u organizam (a to je jako malo, skoro nista) je na silu i ne znam vise kome da se obratim. Problem je sto nece da proba nista od hrane, ne jede meso, ribu, voce, povrce i da ne nabrajam vise jer je dugacak spisak i sve se na kraju svede na mleko. Vodila sam ga kod nekih specijalista, svi su mi rekli razlicito tako da vise ne znam ni koga da slusam ni sta da radim. Ako neko ima slican problem neka se javi ili bilo ko, ko zna sta bih jos mogla da probam.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pored ovog sto ti je vec predlozeno,pomoglo bi i setanje ,setanje i samo setanje!nek boravi na svezem vazduhu sto vise!
ne pominjes grickalice i slatkise!ako to uzima-izbacuj obavezno!sokove posebno!sve im to smanjuje apetit!!!
probaj sa sarenim,zanimljivim tanjiricima,sa omiljenim junacima,ne pokazuj nervozu pred njim,zato sto ne jede!!!ne teraj ga stalno ....polako,ponudi mu hranu posle setnje!!!
tako su mene savetovali i sada nemam problema s decom!
pokusaj ,kad vec voli mleko,da vidi kako sa mlekom pravis recimo pire-krompir ,da ucestvuje u spremanju hrane!!!
eto,mala pomoc i od mene!!!
sve najbolje!
ne pominjes grickalice i slatkise!ako to uzima-izbacuj obavezno!sokove posebno!sve im to smanjuje apetit!!!
probaj sa sarenim,zanimljivim tanjiricima,sa omiljenim junacima,ne pokazuj nervozu pred njim,zato sto ne jede!!!ne teraj ga stalno ....polako,ponudi mu hranu posle setnje!!!
tako su mene savetovali i sada nemam problema s decom!
pokusaj ,kad vec voli mleko,da vidi kako sa mlekom pravis recimo pire-krompir ,da ucestvuje u spremanju hrane!!!
eto,mala pomoc i od mene!!!
sve najbolje!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Sto se tice slatkisa do skoro ih jeo umereno a pre otprilike 15ak dana smo ih izbacili skroz, i mogu reci da ima napretka. Poceo je sam da trazi da jede, doduse ne onu hranu koju bih ja volela da jede (mislim na raznovrsnu, kuvanu hranu) ali dobro naucicu ja njega da jede. Bolje je u svakom slucaju. Hvala svima na savetima ! Pozdrav !
Tražila sam pre neki dan neki recept i na stolu sam ostavila neke šarene knjižice sa receptima, Vanja, 3 god je ušetao u kuhinju i krenuo da lista šarene sliičice. Mmmmm što je ovo lepo, mama šta je to, ajd mi to spremi... I stvarno je jeo. Ne košta probati.
A ima puno knjižica sa baš receptima za decu, lepo servirano, malo mašte i eto zdravog obroka.
Sendvič sa kosom od šargarepe, usta od paprike, nos od masline i mora da mu bude slatko da pojede.
A ima puno knjižica sa baš receptima za decu, lepo servirano, malo mašte i eto zdravog obroka.
Sendvič sa kosom od šargarepe, usta od paprike, nos od masline i mora da mu bude slatko da pojede.

Re: kako naterati dete da jede - pomagajte!!
Matična mleč za decu...najzdraviji način da mu otvoriš apetit. Raspitaj se u nekoj radnji sa pčelinjim proizvodima. A propolis za bebe i decu za imunitet. Govorim ti iz iskustva.Gaga01 napisao:Moje dete ima skoro 3 godine i samo 11 kg. Malokrvan je, bolesljiv jer mu je imunitet jako, jako los, nikad nije gladan i ne znam kako da ga nateram da jede. Sve sto od hrane unese u organizam (a to je jako malo, skoro nista) je na silu i ne znam vise kome da se obratim. Problem je sto nece da proba nista od hrane, ne jede meso, ribu, voce, povrce i da ne nabrajam vise jer je dugacak spisak i sve se na kraju svede na mleko. Vodila sam ga kod nekih specijalista, svi su mi rekli razlicito tako da vise ne znam ni koga da slusam ni sta da radim. Ako neko ima slican problem neka se javi ili bilo ko, ko zna sta bih jos mogla da probam.
Ako si iz Bdg-a znam i gde da te uputim a ako nisi raspitaj se u svom mestu.
Sto se tice m. mleci i propolisa i to sam probala, davala sam mu redovno ali kada sam doktorki rekla da mu to dajem rekla mi je da podhitno sve to izbacim zato sto je imalo kontra efekat zbog njegovih cestih bronhiolitisa. Posle toga iskreno nisam se vise usudila da mu dam ali ponekad uzme kasicicu meda. Retko. Cekam malo da krene da jede pa cemo videti za dalje. I sto je jako interesantno kod njega, njemu izgleda smeta vazduh u gradu. Svake godine ga vodim na more, planinu, selo i tamo se nista ne desava, on bukvalno uziva, ne oseca promenu klime ali kako se vratimo u Beograd posle 3 dana se razboli i to obavezno. Odmah mu se sve spusti uglavnom na bronhije, redje na pluca i onda inhalacije, inhalacije i inhalacije. Inace nismo u centru vec smo u okolini Beogada gde je vazduh koliko toliko cistiji, dvoriste i napolju je stalno ali izgleda da je jednostavno takav, da nekazem kilav. I znam da ce sve to proci kad malo poraste i stekne imunitet ali dotle..... zivci .......
Pozdrav !!!
Pozdrav !!!